Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Σφράγισε επιχειρήσεις στον Βόλο το ΣΔΟΕ – Πρόστιμα σε πολλά καταστήματα

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά πραγματοποιούν φοροελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και «σφραγίζουν» καταστήματα, όταν διαπιστώνουν παραβάσεις της φορολογική νομοθεσίας.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών από τη Θεσσαλονίκη, σάρωσαν τόσο το τελευταίο Σαββατοκύριακο, όσο και το προηγούμενο, τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και της Μαγνησίας και μάλιστα στον Βόλο προχώρησαν στην επιβολή σφράγισης για δέκα ημέρες σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Όπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές, οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Μαΐου στη Μαγνησία. Επέβαλαν πρόστιμα σε πολλά καταστήματα-οι πληροφορίες μιλούν για περισσότερα από δέκα, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος-ενώ σε δύο επιβλήθηκε και σφράγιση για δέκα ημέρες, όπως ορίζει ο νόμος.
Συγκεκριμένα το τριμελές συνεργείο της Υπηρεσίας βεβαίωσε πρόστιμο και επέβαλε σφράγιση δέκα ημερών σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης του Βόλου, διότι φέρεται να βρέθηκε, να έχει σερβίρει 44 φιάλες ουίσκι και μία φιάλη σαμπάνια χωρίς να έχει εκδώσει τις σχετικές αποδείξεις… Επίσης τσιπουράδικο του Βόλου φέρεται να βρέθηκε να μην έχει εκδώσει 14 αποδείξεις, οπότε εκτός από πρόστιμο του επιβλήθηκε και δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας (σφράγιση).
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συνάντηση των προϊσταμένων όλων των Δ.Ο.Υ., Τελωνείων και τμημάτων του Γενικού Χημείου του Κράτους Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης, με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, τον αντιπρόεδρο της Αρχής κ. Θεοδωρακόπουλο, τη διευθύντρια στρατηγικού σχεδιασμού κ. Καλυβοδιάκου, τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης κ. Σαΐτη, τη γενική διευθύντρια Τελωνείων κ. Γιαλούρη και τον προϊστάμενο προσωπικού κ. Μάρα.
Ο κ. Πιτσιλής φέρεται να ζήτησε από τους προϊσταμένους, να συμβάλουν όσο είναι δυνατόν, στο να αλλάξει η κουλτούρα περί φοροδιαφυγής, ενώ ζήτησε να δοθεί βαρύτητα στον προληπτικό έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών. Όπως τονίστηκε σχετικά, στόχος δεν είναι η καταστροφή των επιχειρήσεων, αλλά η συμμόρφωσή τους.
Εκπρόσωποι των ελεγκτών πάντως των Δ.Ο.Υ. έθεσαν στον κ. Πιτσιλή το ζήτημα της νομικής προστασίας στη διάρκεια της άσκησης της εργασίας τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που δέχονται επιθέσεις.

Υποχρεωτική η καταβολή μισθών εργαζομένων μέσω τραπεζών
Και βάσει του εργατικού δικαίου είναι υποχρεωτική η καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 22528/430/ 2017, Άρθρο 1 «Καταβολή αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικού λογαριασμού», «καθιερώνεται εφεξής η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών. Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Άρθρο 2 Κυρώσεις: Στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 1 επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170). (300 € έως 50.000 €). Άρθρο 3, Έναρξη ισχύος: Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος ορίζεται η 1.6.2017».
ΔΗΜΟ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger