Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ελεγκτικό Συνέδριο: Κρίνει αντισυνταγματικές και τις παρατάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Κρίνει αντισυνταγματικές και τις παρατάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ

Παράλληλα αποφάσισε ότι δεν μπορούν καν να πληρωθούν, όσοι συμβασιούχοι παρείχαν έργο με παράταση των συμβάσεών τους

Δεύτερο απανωτό ράπισμα, όπως όλα δείχνουν θα δεχθεί η κυβέρνηση από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

          
Μετά τη γνωμοδότησή της Τρίτης ότι είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής  Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κυριών και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019 που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, η Ολομέλεια σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη προσανατολίστηκε προς την αντισυνταγματικότητα της παράτασης χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων).
          
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου όπως όλα δείχνουν θα κλείσει οριστικά την πόρτα σε περίπου 30.000 συμβασιούχους. Πάντως οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν ολοκληρώσει την διάσκεψη επί του εν λόγω θέματος, η οποία θα συνεχιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
          
Αναλυτικότερα,  η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι στιγμής προσανατολίζεται υπέρ της αντισυνταγματικότητας  των παρατάσεων των συμβάσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ, με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.

Η Ολομέλεια ουσιαστικά αποκλείει τη δυνατότητα παρατάσεων στις συμβάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ - υπολογίζονται σε περίπου 15.000 - που είχαν προβλεφθεί από πρόσφατους νόμους ( επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου).

Δηλαδή η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι δεν μπορούν καν να πληρωθούν, όσοι συμβασιούχοι παρείχαν έργο με παράταση των συμβάσεών τους κατά παράβαση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger