Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Συνεργασία Κολυνδρίνη – Δήμαρχος Σκοπέλου Βασιλούδης για τα έργα στη Σκόπελο


Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφτηκε στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Βασιλούδης, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα έργα που υλοποιεί στο νησί της Σκοπέλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.
Πιο συγκεκριμένα έγινε συζήτηση για τα έργα στο Λιμνονάρι που ολοκληρώθηκαν, για τα τεχνικά έργα που βρίσκονται στην τελική τους φάση, την αποκατάσταση ασφαλτικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τον περασμένο χειμώνα και για τον καθαρισμό πρανών και ρείθρων στο οδικό δίκτυο της Σκοπέλου.

Ο Δήμαρχος κ. Βασιλούδης ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Περιφερειακή Αρχή, για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας στη Σκόπελο και για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη τόνισε  «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων είτε με ιδία μέσα και προσωπικό, είτε με εργολαβίες, κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλο το Νομό και όχι έργα βιτρίνας. Έργα που βοηθούν στην ασφαλή διέλευση οχημάτων, στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων και έργα που βοηθούν στην ανάπτυξη του Νομού. Ανάλογα έργα υλοποιούμε και στα υπόλοιπα νησιά και τους Δήμους του Νομού μας, σε συνεργασία με τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έκρινε αναγκαία τη σύνταξη μελέτης κατασκευής συρματοκιβωτίων σημειακά, άρσης καταπτώσεων, κατασκευής τοίχων αντιστήριξης σημειακά, επανεπίχωσης, πλήρωσης με κοκκώδες υλικό, καθαρισμός τάφρων, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου με σκυρόδεμα, οδοστρωσία, αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα, κατασκευή νέου ασφαλτικού  και επαναδιαγράμμιση όπου απαιτείται.
Οι εργασίες των ασφαλτικών αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα της Επαρχιακής οδού, καθώς και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια – λακκούβες), όπου έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος λόγω της θεομηνίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στο νησί της Σκοπέλου ξεπερνά το ποσό των 2.000.000,00 €και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger