Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Κόντεψε να πνιγεί από ψαροκόκαλο 54χρονη Βολιώτισσα- Δεν υπάρχει ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Βόλου

 Παρ’ ολίγον να χάσει τη ζωή της μια 54χρονη Βολιώτισσα την περασμένη Παρασκευή, όταν αναγκάστηκε να ψάχνει ωτορινολαρυγγολόγο γιατρό, προκειμένου να της βγάλει ένα ψαροκόκαλο που της είχε σταθεί στον φάρυγγα…

Η Βολιώτισσα έσπευσε γύρω στις 3.15’ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ενώ έτρωγε ψάρια, ένα ψαροκόκαλο κόλλησε κυριολεκτικά στο λαιμό της και δεν μπορούσε να καταπιεί. Η γυναίκα έντρομη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ωστόσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών την ενημέρωσαν, πως δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός ΩΡΛ… Μάλιστα της πρότειναν να μεταβεί στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για τις πρώτες βοήθειες… Η 54χρονη, που είναι έμπορος, δεν διέθετε εκείνη την ώρα μέσο μεταφοράς, για να μεταβεί στη Λάρισα και άρχισε να ψάχνει κάποιον ιδιώτη γιατρό ΩΡΛ στον Βόλο. Όπως ανέφερε, τηλεφώνησε σε πολλούς ιδιώτες γιατρούς ΩΡΛ και όλοι της απαντούσαν, ότι θα την έβλεπαν μετά τις 6 το απόγευμα, που θα άνοιγαν τα ιατρεία τους…
Τελικά κατόρθωσε με την βοήθεια συγγενικών της προσώπων να βγάλει μόνη της το ψαροκόκαλο από τον φάρυγγα, τραυματίζοντας μάλιστα την περιοχή. Αργότερα το απόγευμα επισκέφθηκε και έναν ιδιώτη γιατρό ΩΡΛ για κάθε ενδεχόμενο.
Το περιστατικό αναδεικνύει άλλη μια φορά την έλλειψη γιατρών ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα προβλήματα είναι τεράστια τόσο σε ΩΡΛ όσο και σε οφθαλμίατρους.
Στο ΩΡΛ Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου από τις πέντε θέσεις γιατρών ΕΣΥ που προβλέπονται, όλες είναι κενές… Έχει προκηρυχθεί μία θέση από τον Μάιο του 2016, αλλά εκκρεμεί η κρίση του Συμβουλίου Προσλήψεων. Οι ανάγκες καλύπτονται προσωρινά με τη μετακίνηση ενός γιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και δύο επικουρικών, οι θητείες των οποίων λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και 31 Ιανουαρίου 2018 αντίστοιχα. Και για την κάλυψη των αναγκών σε γιατρούς στο ΩΡΛ η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έχει ζητήσει από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τη μετακίνηση για την κάλυψη επτά εφημεριών το μήνα μιας ΩΡΛ, που έχει πραγματοποιήσει άσκηση στην ειδικότητα ΩΡΛ στο Κέντρο υγείας Αργαλαστής από την 1η Απριλίου 2017 και μέχρι τη λήξη της υπηρεσίας της, αίτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί.
ΔΗΜΟ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger