Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Tα μεγαλύτερα ψέματα που πίστεψαν στη Δύση για τον Κιμ Γιονγκ Ουν (pics)

Οι 7 μεγαλύτερες... περίεργες ειδήσεις που πίστεψαν στη Δύση για τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Tα μεγαλύτερα ψέματα που πίστεψαν στη Δύση για τον Κιμ Γιονγκ Ουν (pics)
Πριν από λίγες μέρες οι Αρχές της Νοτίου Κορέας επιβεβαίωσαν την φήμη που κυκλοφορούσε από χτες, ότι δηλαδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξής της Βορείου Κορέας.
Kim-Jong-Un-inspecting-a-submarine-of-the-Korean-Peoples-Army
Φυσικά δεν παραβλέπουμε ότι ο Κιμ είναι ένας στυγνός δικτάτορας που κληρονόμησε την χώρα από τον μπαμπά του, αλλά η εικόνα του παρανοϊκού villain βγαλμένου από comic που προωθούν τα παγκόσμια Media δεν είναι ακριβώς όσο τραβηγμένη όσο πιστεύεται. Εδώ και χρόνια αναπαράγονται ακραίες φημολογίες για το ποιο πρωτότυπο τρόπο σκαρφίστηκε πάλι ο Κιμ για να βασανίσει και να σκοτώσει τους αντιπάλους του, πολλές εκ των οποίων έχουν αποδειχτεί τρελές μούφες.rtx1if4a 

Ας δούμε 7 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποδείχτηκε ότι ο Κιμ κατηγορήθηκε άδικα από τον παγκόσμιο Τύπο.

   

1. Η εκτέλεση της τραγουδίστριας Hyon Song-Wol

hqdefault
Στις 29 Αυγούστου του 2013, media από όλο τον κόσμο ανέφεραν ότι ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση της τραγουδίστριας και πρώην κοπέλας του Hyon Song-wol και μαζί της άλλων 11 καλλιτεχνών με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε πόρνο ταινίες. Το πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κορέας αλλά και πολλά γιαπωνέζικα Μέσα είχαν διαψεύσει την είδηση. Τον Μάιο του 2014, η Hyon Song-wol εμφανίστηκε ζωντανότατη στη Βόρεια Κορέα σε ένα συνέδριο για την Τέχνη.  

2. Η εκτέλεση του Υφυπουργού Αμύνης της Βορείου Κορέας

28AB016800000578-3080427-image-m-23_1431605585538
Η φήμη της εκτέλεσης του υφυπουργού αμύνης της Β.Κορέας με χρήση όλμου γιατί “έπινε ξίδια και κραιπάλιαζε” κατά την περίοδο του πένθους για τον θάνατο πάτερα του Κιμ, αποδείχτηκε από τους “εχθρούς” Αμερικάνους ότι ήταν άλλη μια ψεύτικη είδηση κατά του Κιμ. Το περιοδικό Foreing Policy μετά από ανάλυση των στοιχείων απεφάνθη ότι η εκτέλεση του υφυπουργού με όλμο ήταν απλά μια φήμη η οποία πιθανότατα ξεκίνησε από την Νότιο Κορέα και γιγαντώθηκε από τα παγκόσμια media που διψάνε για τέτοιες ειδήσεις.  

3. H εκτέλεση του Jang Sung-Taek τον οποίο υποτίθεται ότι ο Κιμ τον τάισε σε λυσσασμένα σκυλιά

uncle-web1-master768
Το 2013, ¨έπαιξε¨ παντού η είδηση του θανάτου του αξιωματούχου της Β.Κορέας Jang Sung-taek, για τον οποίο ο Κιμ υποτίθεται διέταξε σαν άλλος Ramsey, να φαγωθεί από λυσσασμένα σκυλιά. Για άλλη μια φορά ένας “εχθρός του καθεστώτος”, ο Trevor Powell software engineer από το Chicago, ανακάλυψε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα σατιρικό ποστ ενός χιουμορίστα blogger από την Κίνα.   

4. Η ανακάλυψη φωλιάς μονόκερων στη Βόρειο Κορέα

186xmq7hi1jcqjpg
Το 2012 πολλά διεθνή media ανέφεραν περιπαικτικά ότι επιστήμονες στην Β.Κορέα ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψαν στοιχειά για την ύπαρξη των μυθικών μονόκερων. Η ανάλυση της αρχικής είδησης που είχε βγει από το πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κ, έδειξε ότι η “φωλιά μονόκερων” που ανακάλυψαν στην Β.Κορέα είναι ποιητική έκφραση που χρησιμοποιείται στην χώρα για την ανακάλυψη αρχαιολογικών χώρων σχετιζόμενων με την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλιά Dongmyeong of Goguryeo και ότι πότε δεν εννοούσαν οι Βορειοκορεάτες ότι ανακάλυψαν μονόκερους.  

5. Η φήμη ότι η Πιονγιάνγκ διέδιδε πως ο Κιμ σκόραρε 5 τρύπες στο γκολφ από την πρώτη φορά που έπαιξε γκολφ

kim-jong-un-demands-more-mini-golf
Η φήμη ότι ο Kim Jong Il κατάφερε να “σκοράρει” 5 τρύπες στο γκολφ, την πρώτη φορά που έπαιξε (πράγμα που από ότι διαβάσαμε είναι απίθανο να συμβεί), εξελίχτηκε σε παγκόσμια είδηση και στηρίχτηκε στο  πλαίσιο της προπαγάνδας που λέει  ότι στην Β.Κορέα το καθεστώς προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι οι ηγέτες του έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Η πηγή της είδησης αποδείχτηκε ότι ήταν ένας Αυστραλός που υποτίθεται ότι άκουσε την φήμη για το σκορ του Kim Jong Il το 1994 σε ένα γήπεδο γκολφ της Πγιονγκγιάνγκ.  

6. Το προπαγανδιστικό βίντεο της Βορείου Κορέας που έλεγε ότι οι Αμερικανοί τρώνε χιόνι

Screen Shot 2016-09-03 at 7.24.54 PM
To 2013 επίσης κυκλοφόρησε ένα μικρού μήκους βίντεο που είχε τίτλο “Πως ζουν οι Αμερικάνοι” . Στο βίντεο εμφανιζόταν εικόνες από την Αμερική, με την αφήγηση στο βίντεο να γίνεται με κακά αγγλικά και ο αφηγητής και με την παρουσίαση της Αμερικής σαν μια χώρα που οι πολίτες της αναγκάζονται για να τραφούν να τρώνε χιόνι για να επιβιώσουν.  Το Wire και η Huffington Post ανακοίνωσαν ότι το βίντεο αποτελεί βορειοκορεάτικη προπαγάνδα. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα σατιρικό βίντεο από έναν Άγγλο ταξιδιωτικό συγγραφέα.
North Korean leader Kim Jong Un inspects a flight drill of fighter pilots from the Korean People's Army's (KPA) Air and Anti-Air Force, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on February 21, 2016. REUTERS/KCNA ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA. - RTX27VMH
Το 2011 όλοι είδαμε τις ακραίες εκδηλώσεις των Β.κορεατών για τον θάνατο του “Αιωνίου” ηγέτη της Β. Κ, Kim Jong-il. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν για τον ακραίο θρήνο των πολιτών, ότι όποιος έκλαιγε τον τάιζαν ένα μπέργκερ ή σύμφωνα με άλλες πήγες, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τον οδυρμό για τον ηγέτη ήταν να φύγεις παράνομα από την χώρα καθότι ήταν αναγκαστικός. Σύμφωνα  με ειδικούς πάνω στην κορεάτικη κουλτούρα, οι ακραίες εκδηλώσεις πένθους είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας των Κορεατών, και παρόμοιες σκηνές έχουν υπάρξει και στην Νότιο Κορέα όταν πέθανε ο πρόεδρος της χώρας  Park Chung Hee.

7. Η φήμη ότι ο Κιμ μοίρασε κόπιες του “Ο Αγών μου” σε στελέχη του Κόμματος

1748818.main_image
Τον Ιούνιο του 2013, ένας μπλόγκερ της Washington Post κυκλοφόρησε την είδηση ότι ο Κιμ μοίρασε κόπιες του “Ο αγών μου” του Αδόλφου Χίτλερ σε μέλη της κυβέρνησης του. Η φήμη ξεκίνησε από Β.Κορεάτες που είχαν αποδράσει από την χώρα. Σύμφωνα με έγκυρους ακαδημαϊκούς πάντως, κατι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει καθότι όλα τα ιστορικό βιβλία της Β.Κ είναι επηρεασμένα από την σοβιετική ένωση  καθώς επισης οι ΝΑΖΙ ήταν σύμμαχοι με τους μισητούς για τους Β.Κορεάτες, Ιάπωνες.   
Πηγή: luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger