Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δημοφιλής στους Ιταλούς η Σκιάθος

Εντονο τουριστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την Ιταλία για τη Σκιάθο η οποία είναι απευθείας συνδεδεμένη με πολλές ιταλικές πόλεις όπως Βερόνα, Βενετία, Μπολόνια, Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Τορίνο. Κατά συνέπεια, έχει προκύψει τεράστιο ενδιαφέρον από γραφεία για τη δημιουργία πακέτων τουρισμού.
Τα παραπάνω δεδομένα προέκυψαν μετά την πολυετή παρουσία του νησιού σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις της γείτονος χώρας, αλλά και πολλών περιοχών του εξωτερικού.

Η απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της Σκιάθου για ακόμα μία χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση «BIT», που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, δεν πέρασε απαρατήρητη διότι χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός εκθέτης από τους διοργανωτές και ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
Όλο και περισσότερα ιταλικά γραφεία τουρισμού, tour operator όπως και το κοινό του Μιλάνου επιβεβαίωσαν την προτίμησή τους στο νησί της Σκιάθου. Αυτό αποκόμισε και ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος, μιλώντας σε αρκετά ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρθηκε στο μέλλον της Σκιάθου ως τουριστικός προορισμός, τονίζοντας τον στόχο του δήμου για περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, επενδύοντας σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως περιπατητικού, αλιευτικού, καταδυτικού.
Για αυτό τον λόγο, ο Δήμος Σκιάθου επενδύει στην ιταλική αγορά, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στις διεθνείς εκθέσεις του Μιλάνου και του Ρίμινι αλλά και διοργανώνοντας ειδικές παρουσιάσεις (workshops) σε πόλεις που συνδέονται αεροπορικά με τη Σκιάθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger