Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Με επίδειξη πυραύλων στέλνει το μήνυμά της η Βόρεια Κορέα

Με επίδειξη πυραύλων στέλνει το μήνυμά της η Βόρεια Κορέα

Κλιμακώνεται το Επικίνδυνο «παιχνίδι» με επίδειξη δύναμης και απειλές - Δείτε τις φωτογραφίες από την παρέλαση


Συνεχίζεται η επίδειξη δύναμης και η «ανταλλαγή μηνυμάτων» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα και σειρά παίρνει σήμερα η Πιονγιάνγκ που επέδειξε για πρώτη φορά δημόσια βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύονται από υποβρύχια (SLBMs), λίγο πριν μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

πλάνα που μετέδωσε η βορειοκορεάτικη κρατική τηλεόραση δείχνουν πυραύλους Pukkuksong-2 πάνω σε φορτηγά, λίγο πριν την παρέλαση που θα γίνει υπό το βλέμμα του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η επέτειος της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, είναι επίσημη αργία στη Βόρεια Κορέα και γνωστή ως η «Ημέρα του Ήλιου».
Νωρίτερα η Πιονγιάνγκ απηύθυνε προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη «στρατιωτική υστερία» που θεωρεί ότι τις έχει καταλάβει, απειλώντας με αντίποινα, ενώ αμερικανική ναυτική δύναμη, συμπεριλαμβανομένου αεροπλανοφόρου, συνεχίζει να πλέει προς την περιοχή και η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ η επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι τόνισε πως το σώμα χρειάζεται πληροφόρηση για τα πιθανά σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, που πιστεύεται ότι προετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (ο ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν) πρέπει να καλέσει το Κογκρέσο να ξαναρχίσει τις εργασίες του για να ενημερωθεί σχετικά με πιθανόν απόρρητα σχέδια και να συζητήσει για αυτά, τόνισε η Πελόσι. «Το Κογκρέσο πρέπει να κάνει το καθήκον του και να αναλάβει τις ευθύνες του βάσει του Συντάγματος» σημείωσε.
Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επίκειται άμεσα μια αμερικανική επίθεση, οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ και τα δημοσιεύματα περί προετοιμασία για νέα πυρηνική δοκιμή ενέτειναν τη σεναριολογία για αυτό. Περαιτέρω τροφή στη σεναριολογία έδωσε η ανάπτυξη ναυτικής δύναμης κρούσης με ναυαρχίδα ένα αεροπλανοφόρο στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου, αλλά και η πυραυλική επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία την 6η Απριλίου και εναντίον θέσεων στο Αφγανιστάν πριν δύο ημέρες.
Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα αν δεχθεί αμερικανική επίθεση.

Έτοιμος ο Ντόναλντ Τραμπ

Έτοιμος να διατάξει στρατιωτικά πλήγματα στη Βόρεια Κορέα αν η Πιονγκγιάνγκ αποφασίσει να προχωρήσει σε μια νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, εμφανίζεται ο Τράμπ όπως μεταδίδει το NBC News. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στην περιοχή δύο αντιτορπιλικά ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Τόμαχοκ και το ένα από αυτά απέχει 482 χιλιόμετρα από ένα πεδίο δοκιμών της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Χθες ο Τραμπ διεμήνυσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί πρόβλημα και αυτό θα διευθετηθεί. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι περιμένει από την Κίνα να ασκήσει πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά όπλα. Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι θα λύσει το πρόβλημα αν η Κίνα δεν συμβάλει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά λίγες ώρες αφού οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν στο Αφγανιστάν—για πρώτη φορά—μια βόμβα τεράστιας ισχύος, τη MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς). Στόχος ήταν ένα σύστημα υπόγειων στοών του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Τραμπ είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν η ρίψη της MOAB στο Αφγανιστάν έστειλε ένα μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Με συντριβή απειλεί η Πιονγιάνγκ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας από την πλευρά τους προειδοποίησαν ότι θα «συντρίψουν ανηλεώς» τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί. «Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑkorea03ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑkorea08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger