Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ούτε αύριο Μ. Τετάρτη θα διεξαχθούν πανελλαδικά πλειστηριασμοί

Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ Σταθερά πλέον συνεχίζεται η μη διεξαγωγή πανελλαδικά των πλειστηριασμών κάθε εβδομάδα. Έτσι στο πλαίσιο αυτό και αύριο  Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου.


Όμως, κατ’ εξαίρεση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησο­μένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντο­νιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής.

Παράλληλα, η συντονιστική σε σημερινή ανακοίνωσή της διαπιστώνει ότι  «αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας».

Ακόμη, αναφέρεται στην  εν λόγω ανακοίνωση ότι «μετά από 5 μήνες αποχής, παρατηρείται ότι «η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας», ενώ επιπρόσθετα  είναι γνωστό ότι «αρκετοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις».

Τέλος, επαναλαμβάνουν οι συμβολαιογράφοι ότι ζητούν «από την Πολιτεία να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη και ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των πλειστηριασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger