Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σκόπελος: Εντολές διακοπής υδροδότησης σε οικογένειες του Ν. Κλήματος


Εντολές διακοπής παροχών ύδρευσης ταχυδρομήθηκαν ήδη σε οικογένειες του Νέου Κλήματος Σκοπέλου, και η επιτροπή αγωνιζόμενων πολιτών Έληους ζητά να ανασταλεί κάθε παρόμοια ενέργεια, παραμονές Πάσχα, μέχρι να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης των ΔΕΥΑ κλπ.», που περιλαμβάνει διάταξη για γενναίες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών προς τους Δήμους και τις Επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με την επιτροπή αγωνιζόμενων πολιτών Έληους το σχέδιο νόμου – πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο και μέχρι 10-5-2017 θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.
Η επιτροπή πολιτών εκτιμά ότι το σχέδιο νόμου δεν βολεύει τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου, που προέβη στις ενέργειες αυτές για να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό των κατοίκων και να εισπράξει άμεσα τις οφειλές.
Η επιτροπή πολιτών τονίζει ότι τα χρέη της ΔΕΥΑ δεν επηρεάζονται από ορισμένους οφειλέτες αλλά από την ανεξέλεγκτη χρήση νερού τα καλοκαίρια στο λιμάνι του Έληους από τα κότερα και τα σκάφη των τουριστών. «Ποτέ δεν πληρώθηκε ούτε ένα Ευρώ από τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που καταναλώνουν πολλές χιλιάδες κυβικά μέτρα πόσιμου νερού από το δίκτυο για να πλένουν τα σκάφη τους καθημερινά και να γεμίζουν τους αποθηκευτικούς τους χώρους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η επιτροπή καταγγέλλει την ενέργεια της ΔΕΥΑ Σκοπέλου και ζητά να σταματήσει προσωρινή η επιβολή κάθε επαχθούς μέτρου σε βάρος των οφειλετών και να αναμείνει την ψήφιση του σχετικού νόμου για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger