Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Σποράδες: Θετικά σημάδια για το καλοκαίρι


Πολύς κόσμος και αρκετοί τουρίστες, λόγω και του καλού καιρού που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, απόλαυσαν το Πάσχα τους στα νησιά των Σποράδων, δίδοντας και το πρώτο μήνυμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Και τα τρία νησιά, δηλαδή Αλόννησος, Σκόπελος και κυρίως η Σκιάθος, δέχθηκαν τους εκδρομείς του Πάσχα, πρωτίστως Έλληνες από Βόλο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φυσικά τους αποζημίωσαν με την ομορφιά τους και την γραφικότητα που προσφέρουν.
Για την Σκόπελο και την Αλόννησο, οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές για όσα ξενοδοχεία λειτούργησαν την περίοδο αυτή, αφού η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 Μαΐου.
Στην Σκιάθο που είναι και το νησί με την πλέον εύκολη πρόσβαση, άνοιξαν πολλά μικρά ξενοδοχεία, που γέμισαν από κόσμο, αλλά οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ξεκινούν τη νέα σεζόν από την Πρωτομαγιά, με πληρότητες που ξεπερνούν το 80% τις πρώτες μέρες και χτυπούν «κόκκινο» μετά τις 20 Μαΐου.
Ήδη το αεροδρόμιο της Σκιάθου άρχισε και δέχεται τις πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό, ευελπιστώντας σε άνοδο της κίνησης με τις βελτιώσεις που αναμένονται να γίνουν από τη νέα ιδιοκτήτρια-διαχειρίστρια εταιρεία Fraport.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Πρεβεζάνο, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μακράν η καλύτερη για το νησί, μετά και τις πολλές συμμετοχές-προβολές της Σκιάθου, σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι δήμαρχοι Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, αφού εκτός από τη διαφήμιση των Σποράδων, τη φετινή χρονιά η προσβασιμότητα στα τρία νησιά θα είναι πολύ ευκολότερη, καθώς θα δρομολογηθούν συνολικά τρία οχηματαγωγά και δύο ταχύπλοα από τον Βόλο, ένα οχηματαγωγό από το Μαντούδι της Εύβοιας, ένα ακόμη οχηματαγωγό και ένα ταχύπλοο από τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά και ένα καταμαράν που θα ενώσει για δεύτερη χρονιά τις Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger