Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Βιωματική εκπαίδευση μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στον «Πρωτέα»

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2016-2017 η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτιλιακού Τομέα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε εκπαιδευτική-πρακτική εκπαίδευση με το επιβατηγό πλοίο «Πρωτέας» λαμβάνοντας μέρος στο ταξίδι Βόλος-Σκιάθος-Βόλος.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα κ. Μπαντώλας Στέφανος, Παρίσης Δημήτριος και Ρήγας Αντώνιος,
Το ταξίδι αυτό ήταν προσφορά της ναυτιλιακής εταιρείας «Α.Ν.Ε.Σ.» στους 19 μαθητές της Γ΄ Τάξης Λυκείου ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.
Οι μαθητές και οι καθηγητές δέχθηκαν την άψογη φιλοξενία του πλοιάρχου κ. Γιώργου Αντωνίου και του α’ μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κυπριώτη.
Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδιού-πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές μας ως μελλοντικοί μηχανικοί, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, των πυροσβεστικών μέσων, να δουν από κοντά τα όργανα ναυσιπλοΐας, την πλοήγηση του πλοίου, αλλά και τον τρόπο ζωής και των συνθηκών του επαγγέλματος.
Κατά την παραμονή στη Σκιάθο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου. Ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Τζούμας Θεόδωρος τους ξενάγησε στα εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής και πλοήγησης σκαριών μιας παλιάς εποχής.
Στόχος των καθηγητών είναι ότι με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσαν μέσα από τη διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Μαθητές και καθηγητές ευχαρίστησαν το πλήρωμα του «Πρωτέα» για την άψογη ενημέρωση, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην καλύτερη και πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών. Επίσης ευχαριστούν την εταιρεία «Α.Ν.Ε.Σ.» και όλους αυτούς που βοήθησαν για τη δωρεά του εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button