Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η Βρετανία αποσύρει διαφημίσεις από το YouTube

Η Βρετανία αποσύρει διαφημίσεις από το YouTube













Κυβέρνηση και Guardian μποϊκοτάρουν το YouTube και τη «μαμά» του, την Google. Η βρετανική κυβέρνηση αποσύρει διαφημίσεις από το YouTube και η εφημερίδα από ολόκληρη την Google, λόγω ανεπαρκούς ελέγχου του περιεχομένου τους.
Η βρετανική κυβέρνηση και ο Guardian εντείνουν την πίεση στο YouTube ώστε να αστυνομεύει το περιεχόμενο που φιλοξενεί στην πλατφόρμα του, αποσύροντας τις διαφημίσεις τους από την ιστοσελίδα διότι εμφανίστηκαν δίπλα σε βίντεο που θεωρούν ανάρμοστα.
Οι διαφημίσεις εμφανίστηκαν «δίπλα σε εξτρεμιστικά και γεμάτα μίσος βίντεο», αναγκάζοντας τον Guardian να σταματήσει εντελώς να διαφημίζεται μέσω της μητρικής του YouTube, Google, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία ενημέρωσης σήμερα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση τόνισε πως αναστέλλει τις διαφημίσεις της στο YouTube μέχρι το site να διασφαλίσει ότι δεν θα τοποθετούνται δίπλα σε περιεχόμενο που δεν εγκρίνει.
«Η Google είναι υπεύθυνη να διασφαλίζει ότι ακολουθούνται πιστά τα υψηλά πρότυπα που ισχύουν για την κυβερνητική διαφήμιση και ότι οι διαφημίσεις δεν εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο», τόνισε η κυβέρνηση σε ηλεκτρονική της ανακοίνωση.
«Έχουμε θέσει προσωρινό περιορισμό στη διαφήμισή μας στο YouTube, για όσο θα εκκρεμούν οι διαβεβαιώσεις από την Google ότι τα κυβερνητικά μηνύματα μπορούν να προσφέρονται με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο», πρόσθεσε.
Το μποϊκοτάζ αντανακλά την αυξανόμενη αντίδραση στο λεγόμενο programmatic trading (αυτοματοποιημένες/προγραμματικές συναλλαγές), μιας διαδικασίας αυτόματων πωλήσεων και αγορών online διαφήμισης, καθώς και ενάντια στο γεγονός πως τα κοινωνικά δίκτυα δεν κάνουν αρκετά για να αναχαιτίσουν το λεκτικό μίσος που εξαπλώνεται στις πλατφόρμες τους.
Η βρετανική κυβέρνηση επεσήμανε πως έχει καλέσει τη Google σε συζητήσεις, για να εξηγήσει το πώς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κράτους.
Η Google τόνισε πως έχει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το πού θα πρέπει να εμφανίζονται οι διαφημίσεις και πως «στη μεγαλύτερη πλειονότητα των περιπτώσεων» οι πολιτικές της λειτουργούν όπως το επιθυμεί.
«Αποδεχόμαστε πως δεν το πετυχαίνουμε πάντα και ότι, κάποιες φορές, διαφημίσεις εμφανίζονται εκεί που δεν θα έπρεπε. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να τα πάμε καλύτερα και θα κάνουμε αλλαγές στις πολιτικές μας και στους ελέγχους μαρκών για τους διαφημιστές», ανέφερε η τεχνολογική εταιρία στην ανακοίνωσή της.
Οι Times του Λονδίνου μεταδίδουν σε σημερινό τους ρεπορτάζ ότι διαφημίσεις της κυβέρνησης και του Guardian εμφανίστηκαν δίπλα σε περιεχόμενο ατόμων όπως ο Αμερικανός φυλετικός εθνικιστής και πρώην ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιούκ, και ο Αμερικανός πάστορας Στίβεν Άντερσον που είχε επαινέσει το θάνατο 49 ανθρώπων σε νυχτερινό κλάμπ, φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους.
Ο Guardian δήλωσε ότι αποσύρει τις διαφημίσεις του μέχρι η Google να εγγυηθεί πως τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μελλοντικά και επεσήμανε: «Είναι απολύτως απαράδεκτο η Google να επιτρέπει να εμφανίζεται διαφήμιση μαρκών όπως ο Guardian, δίπλα σε εξτρεμιστικά και γεμάτα μίσος βίντεο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger