Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Πόλεμος» αγροτών-ΜΑΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Πόλεμος» αγροτών-ΜΑΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (pics & vids) - Κεντρική Εικόνα
Πεδίο μάχης θυμίζει ο δρόμος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν συμπλοκές αγροτών από την Κρήτη με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ολα ξεκίνησαν μόλις οι αγρότες (οι περισσότεροι είναι από την Κρήτη που έφτασαν σήμερα το πρωί) έφτασαν στο υπουργείο και διαπίστωσαν πως η ΕΛ.ΑΣ είχε στήσει φραγμό στην είσοδο με κλούβες. Το μπλόκο των ΜΑΤ τους εξαγρίωσε και επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς να τους απωθούν αρχικά με περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι περίπου 1.000 αγρότες στη θέα των οχημάτων της αστυνομίας εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγη ώρα αργότερα και αφού η κατάσταση είχε ηρεμήσει προσωρινά, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και πάλι, αφού αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.
Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις γνωστές και ως κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Αρχικά οι αστυνομικοί απλώς κρατούσαν τις θέσεις τους μπροστά από την είσοδο του υπουργείο, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα.
Με μαγκούρες οι αγρότες - Χρήση χημικών τα ΜΑΤ
Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για διασπάσουν τους αγρότες και στη συνέχεια ξεκίνησε το κυνηγητό. Ωστόσο η ένταση δεν σταμάτησε, καθώς μόλις τα ΜΑΤ απομόνωσαν έναν αγρότη. 
Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, τον έριξαν στο δρόμο και τον έσυραν. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αγρότες, επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ έσπευσαν και άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ σε ενίσχυση και με εκτεταμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τελικά τους αγρότες, οι οποίοι διέφυγαν στα γύρω στενά.
Ήρθαμε για τη νίκη
Οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν λίγο μετά τις 7 το πρωί στον Πειραιά αποφασισμένοι όπως λένε να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους.
 
«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger