Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Γιατί ο Βούζας απέκλεισε τον Καρντόσο


Ο ακριβοπληρωμένος Παραγουανός έμεινε εκτός για τη ρεβάνς με τη Μπεσίκτας στην Πόλη. Ο Βασίλης Βούζας που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 19 ποδοσφαιριστές σε δύο ματς τον απέκλεισε από την αποστολή. Είναι αυτή μια έμμεση απάντηση στην... αδυναμία που του είχε ο Μπέντο; Διαβάστε την απάντηση...
ά ο Όσκαρ Καρντόσο δεν έχει σηκωθεί από τον πάγκο. Μόλις πριν από λίγες ώρες, ενόψει του επαναληπτικού με τη Μπεσίκτας ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού τον απέκλεισε από την 20άδα που θα ταξιδέψει το πρωί της Τετάρτης με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα περίεργο, ούτε έχει... ρεβανσιστικές τάσεις ο κόουτς του Ολυμπιακού. Δεν... τιμωρεί ο Βασίλης τον Όσκαρ επειδή ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Μπέντο. Δεν τον βλέπει εκδικητικά. Απλά ανήκει στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν ότι η επίθεση του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι πιο κινητική και ο Καρντόσο με το βαρύ σκαρί του δεν μπορεί να υπηρετήσει εύκολα ένα τέτοιο project. Αν τον χρησιμοποιήσει, θα πρέπει να ζητήσει από τους παίκτες του να σηκώσουν τη μπάλα ψηλά και κάτι τέτοιο δεν το θέλει.
Γι' αυτό και προτίμησε στην κορυφή της επίθεσης ακόμη και τον Τσόρι που είχε να παίξει τρεις μήνες. Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν ο Τσόρι (σ.σ. δεν έχει δηλωθεί στη λίστα για το Europa) είναι πιο γρήγορος από τον "γύπα"; "Όχι" είναι η ξεκάθαρη απάντηση, αλλά είναι πιο κινητικός.
Θα βγει από την περιοχή θα κάνει ανάποδη κίνηση για να υπάρξει εναλλαγή με κάποιον από εκείνους που παίζουν στην τριάδα, ενώ λόγω τεχνικής κατάρτισης, μπορεί να αποφύγει έναν αντίπαλο για να τελειώσει τη φάση. Όλα αυτά δεν είναι εύκολο να τα κάνει ο Όσκαρ ανάμεσα σε δύο στόπερ. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει “τελειώσει” ο Καρντόσο.
Ούτε κι ο ίδιος έχει εισπράξει κάτι τέτοιο. Φαίνεται και από τον τρόπο που δουλεύει καθημερινά. Ό,τι έκανε επί Μπέντο συνεχίζει να το κάνει ως συνεπής επαγγελματίας. Δεν θα “σκοτωθεί”, δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος. Θα δουλέψει στους ρυθμούς που δουλεύει από τον Σεπτέμβρη. Κι όταν κληθεί να παίξει, θα μπει να παίξει. Αν δεν παίξει, πάλι δεν τρέχει τίποτα. Κάπως έτσι θα πάμε μέχρι να τελειώσει η σεζόν που τελειώνει και το συμβόλαιό του...
Για τη ρεβάνς με τη Μπεσίκτας, πάντως, ο Βασίλης Βούζας υπολογίζει ως εναλλακτικές επιλογές για την επίθεση, πίσω από τον Ανσαριφάρντ, όχι μόνο τον πιτσιρικά Ανδρούτσο, αλλά και τον Σεμπά, ο οποίος επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger