Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Απειλητικά αυξάνονται τα περιστατικά του καρκίνου στη Μαγνησία

 

Απειλητικά αυξάνονται τα περιστατικά του καρκίνου στη Μαγνησία

 Εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας με αφορμή την γιορτή της γυναίκας


Απειλητικά αυξάνονται τα περιστατικά του καρκίνου στη Μαγνησία και αναζητούνται οι αιτίες σε σχέση με το περιβάλλον αλλά και τη λειτουργία των δομών. Αυτό επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους τα μέλη του Σύλλογου Καρκινοπαθών Μαγνησίας “Υποστηρίζω’ με αφορμή και την χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήσαν για το εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. 

Στη χώρα μας, την Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες ο καρκίνος είναι η κυριότερη και συχνότερη αιτία θανάτου. Στο Νομό Μαγνησίας, ο καρκίνος καταγράφει απειλητικά αυξανόμενα ποσοστά οδηγώντας στην αναζήτηση αιτίων σε σχέση με το περιβάλλον και τη λειτουργία δομών.Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας «Υποστηρίζω» με δράση λίγων μόλις χρόνων έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει τους φορείς, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και κυρίως να δώσει στους καρκινοπαθείς τη δύναμη να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν καλύτερους όρους ζωής και συνθήκες για τη θεραπεία τους.
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας διατρανώνει και διαμηνύει το δικαίωμα στη ζωή όλων των ανθρώπων και κυρίως όσων η ζωή τους απειλείται, έχοντας ως στάση ζωής την αντιμετώπιση δεδομένων και συμπεριφορών, αντιλήψεων και προκαταλήψεων.Η ζωή, ως υπέρτατο αγαθό, ήταν και είναι το ζητούμενο και διεκδικούμενο με μέσα που ενίοτε δυστυχώς υποκρύπτουν οφέλη και σκοπιμότητες. Οι πολίτες, που νοσούν ή συμπάσχουν, που παρέχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, οφείλουν από όποια θέση και αν βρίσκονται να ενημερώνονται και να ενημερώνουν, να ενεργοποιούνται οι ίδιοι και να ενεργοποιούν με τη δική τους στάση τους διπλανούς τους, να δρούνε και να αντιδρούν σε κάθε ενέργεια που θίγει την ίδια τη ζωή, το μέλλον του κόσμου.Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας «Υποστηρίζω» έως την επόμενη χρονιά, έως του χρόνου, δίνει την υπόσχεση για περισσότερη δράση στην υποστήριξη των μελών του και εντονότερη ενεργοποίηση όλων για το καλό όλων, για την ίδια τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger