Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

«Η Νησιωτικότητα κερδίζει έδαφος»

Οι προσπάθειες μας για κατανόηση και ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων των μικρών νησιών αλλά και η προσήλωση στο στόχο με επιμονή φαίνεται να έπιασαν τόπο.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΕΕΤΑΑ και τη ΜΟΔ υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Μεταφορών και Ναυτιλίας, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του Υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού και τριών Γεν. Γραμματέων των υπουργείων Οικονομίας κου Κορκόλη, Μεταφορών κου Δέδε και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη, μας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
  1. Συστήνεται Μονάδα Υλοποίησης Έργων μόνο για τα νησιά αυτά για τα οποία έγινε και η πρώτη καταγραφή των αναγκών και των προτεραιοτήτων.
  2. Έκτακτη χρηματοδότηση των 85 μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων με το ποσό των 170.000,00 Ευρώ για το καθένα, αυξανόμενο ανάλογα με τον πληθυσμό.
  3. Έγκριση απ το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη 656 ατόμων κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ για τη στελέχωση των υπηρεσιών μας.(μένει η έγκριση και απ’ το Διοικητικής Μεταρρύθμισης).
Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και τα επόμενα στην κατεύθυνση των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger