Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι πλέον πραγματικότητα


Με συνοπτικές διαδικασίες και με ταχύτατη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών σταδίων θα πραγματοποιούνται στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει το όλο σύστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο επόμενο 6μηνο και, από τον Σεπτέμβριο 2017, να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που έχουν «παγώσει» λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν στα ειρηνοδικεία από ομάδες που αντιτίθενται στη διενέργειά τους, αλλά και της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.
Η διοίκηση και η διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών θα ανατεθούν με τη σύμφωνη γνώμη της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Ελλάδας, στους κατά τόπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους.
Με βάση τη διαδικασία που περιγράφεται, «με την υποβολή της προσφοράς, οι υποψήφιοι πλειοδότες θα ενημερώνονται αμέσως από το σύστημα με μήνυμα για το ποσό της προσφοράς τους, τον ακριβή χρόνο υποβολής της, καθώς και ότι αυτή έχει εγκριθεί. Με το ίδιο μήνυμα ο υποψήφιος πλειοδότης θα ενημερώνεται για τη μέγιστη προσφορά που έχει υποβληθεί στο σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger