Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πανελλαδική απεργία των γιατρών κατά του νέου ασφαλιστικού

Υπουργείο Υγείας 
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας σήμερα με εικοσιτετράωρη απεργία των νοσοκομειακών και ελευθεροεπαγγελματίων γιατρών, που κλιμακώνουν τη δράση τους κατά του νέου ασφαλιστικού, το οποίο δεν αφήνει κανέναν στο «απυρόβλητο».
Στη 13:00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, κατάργηση όλων των «αντι-ασφαλιστικών» νόμων και αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τονίζει ότι «με το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται «η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση, ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός της χαρακτήρας και δημιουργείται το πλαίσιο για την απεμπλοκή του κράτους».
Η ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει δε πως εάν κάποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλισή του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης, επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά.
«Το ύψος της δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται στο 20% των συντάξιμων αποδοχών. Τριπλασιάζεται, σχεδόν, το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών, αφού αυξάνεται σταδιακά από 6,67% στο 20%. Επιβάλλονται εισφορές 20% στους άνεργους γιατρούς που ασφαλίζονται υποχρεωτικά, π.χ. ειδικευόμενοι που είναι στην αναμονή από το ένα κομμάτι της ειδικότητας στο άλλο», σημειώνε.
Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην απεργία και καλεί τους γιατρούς, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, να συμμετάσχουν δυναμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger