Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Το κλαμπ Reina που βάφτηκε στο αίμα - Στέκι της υψηλής κοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Στο σημείο που χωρίζει την Τουρκία στα δύο βρίσκεται το κλαμπ Reina, στο οποίο σημειώθηκε λίγο μετά τον ερχομό του νέου έτους, το τρομοκρατικό χτύπημα με απολογισμό 39 νεκρούς.
Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της Κωνσταντινούπολης βάφτηκε με αίμα τα ξημερώματα, στον ερχομό του νέου έτους. Εκατοντάδες νέοι διασκέδαζαν στο κλαμπ Reina, όταν (τουλάχιστον) ένας οπλισμένος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 39 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 69.

Το Reina άνοιξε τις πόρτες πριν μερικά χρόνια και θεωρείται ως hot-spot στην Κωνσταντινούπολη. Είναι το μέρος, το οποίο προτιμά για τη διασκέδασή της η υψηλή κοινωνία της Πόλης και ένα από τα σημεία αναφοράς στη νυχτερινή διασκέδαση της Τουρκίας.
Η φήμη του μάλιστα έχει εξαπλωθεί και εκτός συνόρων. Αλλωστε την στιγμή της επίθεσης, μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν και αρκετοί ξένοι ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν προτιμήσει την Κωνσταντινούπολη για την αλλαγή του χρόνου.
Το Reina βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Βόσπορο, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, κάτω από την γέφυρα.
Οι περισσότεροι θαμώνες του προτιμούν να φτάνουν σε αυτό με τα πανάκριβα σκάφη τους ενώ υπάρχουν πολλά stages αλλά και αρκετά εστιατόρια με διαφορετικές κουζίνες.
Οπως μάλιστα σημειώνει ο Guardian, τα μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο κλαμπ, πάντα ήταν δρακόντεια εξαιτίας των πολλών προσωπικοτήτων που κατά καιρούς φιλοξενούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger