Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Το χτύπημα της πόρτας...

Το χτύπημα της πόρτας...
Μια σκοτεινή νύχτα, έπιασε μια καταιγίδα κάποιον στον δρόμο.
Χτυπάει την πρώτη πόρτα που συναντά.
- Ανοίξτε μου σας παρακαλώ να γλυτώσω από τούτο το κακό.
- Α, δεν μπορώ, λέει μια αυστηρή φωνή από μέσα, εγώ είμαι η «Δικαιοσύνη». Είσαι άξιος της τιμωρίας αυτής. Δικαίως έρχεται στο κεφάλι σου. Εγώ την έστειλα!
Χτυπάει κι άλλη πόρτα παρακεί…
- Άνοιξε μου, λέει, να προφυλαχτώ.
- Εδώ μένει η «Αλήθεια», λέει μια φωνή από μέσα! Ποτέ δεν σου άρεσε η συντροφιά μου. Πώς με θυμήθηκες τώρα;
Κι ο ταλαίπωρος άνθρωπος προχώρησε απελπισμένος.
Χτυπάει τρίτη πόρτα τώρα.
- Άνοιξε μου σε παρακαλώ. Ποιος κάθεται εδώ;
- Το «Έλεος», απαντά μια πρόθυμη φωνή από μέσα και την ίδια στιγμή η πόρτα ανοίγει. Πέρασε μέσα φίλε μου, του λέει, τόσο καιρό σε περίμενα! Φόρεσε αυτά τα καθαρά, καινούργια ρούχα, για σένα τα έχω, ξεκουράσου τώρα!
 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ!!!

Αλήθεια όμως, εμείς έχουμε μετάνοια, ταπείνωση, εξομολογούμαστε τα λάθη μας, πλησιάζουμε την Θεία Κοινωνία, τον ίδιο τον Θεό για να ζητήσουμε συγχώρεση και προστασία και να ξεκουραστούμε κοντά Του, στην στοργική αγκαλιά Του;
ΠΟΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας. Εκείνος μας περιμένει…

Ελαιοκράμβη: σταθερές οι εκτάσεις, χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια

Ελαιοκράμβη: σταθερές οι εκτάσεις, χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια Σταθερά ή με μικρές αυξητικές τάσεις εξελίσσεται η καλλιέργεια ελαιοκράμβης τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα, με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις να υπολογίζονται σε 70 - 75.000 στρέμματα στο σύνολο της χώρας. Οι περιοχές όπου καλλιεργείται ως επί το πλείστον το φυτό εντοπίζονται στην Βόρεια Ελλάδα (Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, Σέρρες και Ξάνθη), όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Υπεύθυνος Καλλιέργειας και Αξιολόγησης Προϊόντων της εταιρείας «Syngenta», κ. Δημήτρης Βλαχάκης. Για σταθερά καλή τιμή παραγωγού που έχει διατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στα 40 λεπτά το κιλό, έκαναν λόγο τόσο ο κ. Βλαχάκης όσο και οι παραγωγοί κ.κ Αλέξης Σούρλας και Βασίλης Ευσταθόπουλος από Σέρρες και Δράμα, με τους οποίους επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος.
«Η καλλιέργεια ελαιοκράμβης την φετινή χρονιά κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με φέτος, γύρω στα 70-75.000 στρέμματα. Υπάρχει μια μικρή άνοδος, κάτι που οφείλεται μεταξύ άλλων και στην σταθεροποίηση τις τιμής τα τελευταία χρόνια στα 40 λεπτά το κιλό, τιμή που θεωρείται καλή και τα σχετικά συμβόλαια υπογράφηκαν νωρίς, σε σχέση με την ανασφάλεια που υπήρχε σε άλλα προϊόντα, όπως π.χ στις τιμές των σιτηρών», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Υπεύθυνος Καλλιέργειας και Αξιολόγησης Προϊόντων της εταιρείας «Syngenta», κ. Δημήτρης Βλαχάκης.

Εορτή του Αγίου Νικηφόρου

Εορτή του Αγίου Νικηφόρου
Τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου τιμά σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας.
O Άγιος Νικηφόρος έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Βαλεριανού (253 - 259 μ.Χ.) και Γαληνού (259 - 268 μ.Χ.), και συνδεόταν στενά με κάποιον ιερέα ονόματι Σαπρίκιο, ο οποίος έτρεφε μεγάλο μίσος κατά του Νικηφόρου γιατί πίστευσε στα λόγια κάποιου συκοφάντη.
O Νικηφόρος ζητούσε επανειλημμένα από τον ιερέα να του πει τον λόγο και να τον συγχωρέσει, όμως μάταια.

Όταν το 257 μ.Χ. ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των Χριστιανών, συνελήφθησαν πολλοί επίσκοποι και ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σαπρίκιος. Μόλις ο Άγιος διέκρινε μεταξύ των συλληφθέντων και τον Σαπρίκιο... τρέχει και πέφτει στο γόνατά του και τον παρακαλεί με δάκρυα να τον συγχωρήσει. O Σαπρίκιος αρνείται πεισματικά. Μετά το μαστίγωμα που δέχθηκε ο Νικηφόρος τον πλησιάζει και πάλι, ασπάζεται τις πληγές του και του ζητά να του δώσει έστω και την τελευταία στιγμή την ευλογία του.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Κάλεσμα στην εργατική τάξη «να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα». 48ωρη γενική απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το Ασφαλιστικό στη Βουλή
Από το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη
Από το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη
Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, διοργανώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους αγρότες απ' όλη τη χώρα, που εκείνη τη μέρα θα βρίσκονται και θα διαδηλώνουν για δεύτερη μέρα στην Αθήνα.Ταυτόχρονα, μετά από συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Ομοσπονδίες, συνδικάτα και φορείς του κινήματος να συζητήσουν και να αποφασίσουν την κήρυξη 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας, αν η κυβέρνηση, παρά τη γενική κατακραυγή, δεν αποσύρει το σχέδιο - λαιμητόμο για την Ασφάλιση και το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.
Για την καλύτερη προετοιμασία και κλιμάκωση της πάλης, οκτώ Ομοσπονδίες καλούν σε πλατιά σύσκεψη μεθαύριο Πέμπτη.

«Δεν υπάρχει τίποτα» για τους αγρότες


Σύμφωνα με «κυβερνητική πηγή» που συνομίλησε με τους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη, όπου βρισκόταν και χτες ο πρωθυπουργός, η πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό «ειδικά τους αγρότες τους ευνοεί» και σ' αυτούς «δεν υπάρχει τίποτα να δώσουμε». Είπε ακόμα ότι η συζήτηση για το Ασφαλιστικό γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου που αφορά όλη την κοινωνία, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναρωτήθηκε με νόημα: «Αυτοί δεν έχουν φωνή;». Τέλος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά εγωιστικό» το γεγονός ότι «οι αγρότες δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου». Αλήθεια, τι να κάνουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου, εφόσον - όπως παραδέχεται - η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να τους δώσει; Είναι φανερό ότι το μόνο που εξυπηρετεί η πρόταση για διάλογο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να τους αποσύρει από τα μπλόκα και τους αγώνες, να τους αναγκάσει να αποδεχτούν τα μέτρα που τους ξεκληρίζουν. Για να το πετύχει, μάλιστα, ακουμπάει ολοένα και περισσότερο τις χορδές του «κοινωνικού αυτοματισμού», θέλοντας να φέρει τους αγρότες σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Πάντως, οφείλουμε να πούμε στην «κυβερνητική πηγή» ότι και όλοι οι άλλοι που θίγονται από την πολιτική της, όχι μόνο έχουν φωνή, αλλά την εξέθεσαν με τον πιο μαζικό τρόπο στην τελευταία γενική απεργία. Το ίδιο θα κάνουν και το Σάββατο, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μαζί με τους αγρότες, στην Αθήνα.

Επίθεση στις λαϊκές κινητοποιήσεις

Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να σύρει τους αγρότες σε διάλογο - απάτη στην Επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση επιτίθεται στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ προετοιμάζει κλίμα ανοιχτής καταστολής.
Σε κύριο άρθρο, που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» γράφει ότι εξαντλούνται τα περιθώρια να υπάρξει «δημοκρατική διέξοδος» και ότι αν οι αγρότες δεν προσέλθουν στο διάλογο, τότε «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και την ευθύνη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα».
Μάλιστα, δεν απειλεί μόνο με κρατική καταστολή, αλλά προσπαθεί να ενεργοποιήσει και τον «κοινωνικό αυτοματισμό».
Γράφει συγκεκριμένα ότι καθήκον της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση είναι «να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε όλοι οι Ελληνες εργαζόμενοι να μπορούν να απολαμβάνουν δίκαια τους κόπους τους».

Φοβούνται κατάρρευση, ζητούν ζεστό χρήμα

Φωτό αρχείου ΑΡΦωτό αρχείου ΑΡ
Για κίνδυνο κατάρρευσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στον κλάδο του χάλυβα, ως αποτέλεσμα του λυσσαλέου ανταγωνισμού κυρίως με τα κινεζικά μονοπώλια, αλλά και της οικονομικής κρίσης, κάνουν λόγο οι υπουργοί Οικονομίας επτά χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε κοινή επιστολή που απευθύνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι υπουργοί της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, της Ιταλίας Φεντερίκα Γκουίντι, της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ, του Βελγίου Κρις Πέτερς και του Λουξεμβούργου Ετιέν Σνάιντερ προειδοποίησαν σήμερα για «έναν σημαντικό και επικείμενο κίνδυνο κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τομέα του χάλυβα», ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το «ντάμπινγκ» που εφαρμόζεται από την Κίνα, καθώς και με μια

Ισόβια κάθειρξη σε 29χρονη για τη δολοφονία της Σκοπελίτισας γιαγιάς της

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το βράδυ της Δευτέρας στην 29χρονη Αικατερίνη Βιδάλη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, κρίνοντας την ένοχη ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστείας της 69χρονης γιαγιά της Ουρανίας Γερολύμου.

Για την πρώτη πράξη της επέβαλε συγκεκριμένα ισόβια και για την δεύτερη ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ δεν της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Το δικαστήριο έκρινε αθώο για τις ίδιες πράξεις τον 26χρονο ετεροθαλή αδελφό της Κυριάκο Μαρκόπουλο, τον οποίο έκρινε ωστόσο ένοχο οπλοκατοχής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Προχωρά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης - Θαλάσσια σύνδεση και με Κρήτη-Σποράδες θέλει ο Μπουτάρης

Προχωρούν οι διαβουλεύσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το διήμερο 19 και 20 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία από τη Σμύρνη, με επικεφαλής τον δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα της σύνδεσης των δύο πόλεων μέσω θαλάσσης.
« Φαίνεται ότι θα μπορέσει να υπογραφεί μια σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για τη σύνδεση με ferry boat,τον Μάρτιο οπότε και θα προγραμματιστεί συνάντηση Νταβούτογλου και Τσίπρα στη Σμύρνη, για πολλά ζητήματα. Ενδιάμεσος σταθμός στη γραμμή θα είναι η Μυτιλήνη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας καλής κατάστασης στον ακτοπλοϊκό τομέα» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου