Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΟΑΕΔ: 52.553 προσλήψεις για 5μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς

ΟΑΕΔ: 52.553 προσλήψεις για 5μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς
Περίπου 52.553 προσλήψεις προκηρύσσονται για 5μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς μέσω της διαδικασίας για την Κοινωφελή Εργασία, όπως αναρτήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας στην ιστοσελίδα «Διαύγεια».
Εφόσον το ΑΣΕΠ εγκρίνει την προκήρυξη, η οποία ήδη έχει αποσταλεί από τοΥπουργείο Εργασίας, οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.
Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη, από τις 52.553 θέσεις εργασίας οι 38.200 θέσεις προορίζονται για τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτους γυμνασίου, λυκείου) καθώς και για απόφοιτους ΙΕΚ, ΤΕΕ. Συνολικά 12.800 θέσεις εργασίας  θα δοθούν σε πτυχιούχους ΤΕΙ και ΑΕΙ.

ΣΟΚ απο την Κομισιον -Η κυβέρνησή σας συμφώνησε σε νέα μέτρα το 2016!

Αίμα και πόνος χωρίς τέλος με την υπερήφανη διαπραγμάτευση


Σοκ από την Κομισιόν αυτή τη φορά και όχι από τους σκληρούς του ΔΝΤ. Ερχονται πρόσθετα μέτρα στα οποία συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση!
Χωρίς να αφήσει περιθώρια «παρερμηνειών», η Κομισιόν, με τις χειμερινές προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ότι θα χρειαστεί να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα (πέραν των περιλαμβανομένων στον προϋπολογισμό), προκειμένου να πιάσει τους στόχους του προγράμματος φέτος και το 2017.
Η έκθεση που ευθυγραμμίζεται με τις βασικές προβλέψεις του προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά στην οικονομία (μηδενική ύφεση το 2015) εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,25% (σ.σ. με βάση τους ορισμούς του προγράμματος που δεν περιλαμβάνουν τις έκτακτες δαπάνες ανακεφαλαιοποίησης).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αισιοδοξία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Αισιοδοξία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Η δραστηριότητα στον τομέα της κρουαζιέρας αναμένεται να ανθίσει και το 2016 στην Ελλάδα.

Ένας παράγοντας που θα συνδράμει στην αύξηση των αφίξεων το τρέχον έτος είναι το γεγονός πως μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα μας αντί της Τουρκίας, η οποία πρόσφατα έχει πληγεί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το πρόσφατο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη που άφησε πίσω του 10 νεκρούς Γερμανούς τουρίστες καταδεικνύει πως η ασφάλεια αποτελεί πλέον ύψιστη προϋπόθεση για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού.

Cedevita - Panathinaikos Live Streaming

Iraklis Saloniki - AEK Athens Live Streaming-ΗΡΑΚΛΗΣ vs ΑΕΚ

Αναμετάδοση απεργιακών κινητοποιήσεων στις 4/2

Το Ασφαλιστικό, αυτοί μαζί το φάγανε… Εμείς, ως πότε θα πληρώνουμε;

Κειμενο Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Χαρακτηριστικό του Ασφαλιστικού μέχρι σήμερα είναι οι αυξήσεις εισφορών με παράλληλη μείωση συντάξεων & παροχών (πχ υγείας) για τους ασφαλισμένους. Ενοποιήσεις διοικήσεων, νομικά τερτίπια και πολλές “μαύρες τρύπες” κατασκεύασαν το παρόν Ασφαλιστικό τέρας που στο όνομα της “μεταρρύθμισης” του η παρούσα κυβέρνηση προωθεί με το σχέδιο Κατρούγκαλου ένα Νέο Ασφαλιστικό, ένα νέο αντικοινωνικό και αντιδραστικό Τερατούργημα. Με πρόσχημα τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού λόγω της αναλογίας ασφαλισμένων-συνταξιούχων, εξυπηρετείται το δόγμα “για όλα φταίνε οι ασφαλισμένοι”, οπότε για όλα θα την πληρώσουν.
Και τώρα, αυτοί που όλοι μαζί φάγανε τον πλούτο που συγκέντρωσαν γενιές επί γενεών με κόπο και αγώνες, ρίχνουν λίμνες… δακρύων σε μια προσπάθεια -πάνω στις πλάτες και τις αγωνίες μας – να αποφύγουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για ένα σύστημα που μόνοι τους κατέστησαν μη βιώσιμο, με αλλεπάλληλες κλοπές από τα Ταμεία, με ένα κατασκευασμένο “χρέος”, με τα μνημόνια και τώρα πια με την τεράστια ανεργία. Με το παρόν Ασφαλιστικό σύστημα και τώρα με το νέο σχέδιο, καταστρατηγείται και διαστρέφεται η έννοια της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς γίνονται μηχανισμοί κατασκευής χρέους και δήμευσης της περιουσίας των εργαζομένων.
Τι περιέχεται στο “Νέο Ασφαλιστικό”

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11:00 ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ

Η Εργατική Ομοσπονδία Βάσης καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, στις 11:00 Πατησίων & Στουρνάρη.


ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, «ΣΩΤΗΡΕΣ», ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ;
Γιατί γενικά δεν γουστάρουμε να ξεπουλάμε την εργατική μας δύναμη, το μυαλό και το σώμα μας σε κάποιους άλλους, δεν γουστάρουμε να δουλεύουμε για να πλουτίζουν τα αφεντικά από την εργασία μας, και πόσο ακόμα, δεν γουστάρουμε να δουλεύουμε υπό αυτές τις συνθήκες μέχρι να πεθάνουμε. Επίσης, γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε με τίποτα το γεγονός ότι, ενώ εμείς οι εργάτες/τριες πληρώναμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές κανονικότατα όλα αυτά τα χρόνια (όταν δεν μας υποχρέωναν να δουλεύουμε μαύρα), τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε πάλι το μάρμαρο, για το υποτιθέμενο «συμμάζεμα» των ασφαλιστικών ταμείων, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πτυχή της ίδιας στρατηγικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ξεπεραστεί η λεγόμενη δημοσιονομική και καπιταλιστική κρίση εις βάρος μας.

Τέρμα οι αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Embedded image permalink

Εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου

Εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου
Τη μνήμη του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου τιμά σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας.

O Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ. από γονείς θεοφιλείς, και ήταν συγγενής των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, Θεοφίλου (385 - 412 μ.Χ.) και Κυρίλλου Α' (412 - 444 μ.Χ.).
Σε νεαρή ηλικία έλαβε μεγάλη και θαυμαστή θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου