Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΕΚ ΜΕ ΠΕΚΧΑΡΤ

Δεν το άκουσα καλά αυτό με τον Τσέχο κυνηγό που πήρε η ΑΕΚ, στο όνομα Τόμας Πέκχαρτ. Το παλληκάρι ζήτησε να μπει όρος στο συμβόλαιό του ότι θα δικαιούται για πάρτη του ένα άλφα έξτρα μπόνους στην περίπτωση που αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Του προσεχούς πρωταθλήματος, βέβαια.
Κι αν δεν βγει πρώτος σκόρερ, τι θα χάσει ο ίδιος; Όπως η ΑΕΚ δέχθηκε τον όρο του επαγγελματία παίκτη, έτσι κι αυτός να συμφωνούσε σ' ένα ποσό που θα παρακρατούνταν
από τις αποδοχές του, στην περίπτωση που δεν έβαζε τα περισσότερα γκολ.
Κάτι άλλο. Τι θα πληρώσει από την τσέπη του ο Θωμάς ο Πέκχαρτ αν δεν είναι ούτε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ; Κι αυτό έπρεπε να συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο ανάμεσα στον
παίκτη και την ΠΑΕ.

Σε κώμα νεαρός ΗΘΟΠΟΙΟΣ! Κρεμάστηκε ενώ έπαιζε στο θέατρο!

Ο Ιταλός ηθοποιός Raphael Schumacher κρεμάστηκε κατά λάθος στη σκηνή ενώ έπαιζε σε μία σκηνή αυτοκτονίας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα όταν θεατής κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο 27χρονος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Mirages σε πειραματική σκηνή της Πίζας.

Η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε επισήμως για την εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα

kim-jong-un-650
Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε και επισήμως για τις προθέσεις του να εκτοξεύσει πύραυλο στο διάστημα, εντείνοντας τις ανησυχίες των δυτικών χωρών, ένα μόλις μήνα μετά τη δοκιμή της βόμβας υδρογόνου, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ΟΗΕ.
Η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε με επίσημο έγγραφό της τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας για την εκτόξευση δορυφορικού πυραύλου, υποστηρίζοντας ότι η αποστολή αφορά καθαρά επιστημονικούς λόγους. Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη, η εκτόξευση του πυραύλου θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 8 και 25 Φεβρουαρίου.

Κυνήγησαν τον Καμμένο στην Κω

Embedded image permalink

Περί «ταξικής μεροληπτικότητας»…

isodima
Παναγιώτης Μαυροειδής
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τυπική επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας,  επιχειρεί να παρουσιάσει την αντεργατική τομή στο ασφαλιστικό, ως «ταξική μεροληπτικότητα» υπέρ των  φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων!
Στη συλλογιστική αυτή εισοδήματα άνω των 12.000 ανήκουν σε …πλούσιους εργαζόμενους, μεταξύ 5.500 και 12.000 συνωστίζονται οι ..μεσαίου εισοδήματος και πιο κάτω  κινούνται αυτοί για τους οποίους  έχει δήθεν έγνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η φιλολογία περί ‘’προστασίας των πλέον αδυνάτων’’, εν μέσω συνολικής κοινωνικής γενοκτονίας, όχι μόνο  δεν αποτελεί  (μίνι έστω) αντι-νεοφιλελεύθερη πολιτική «ανακούφισης», αλλά, αντίθετα, αναδεικνύει την πλήρη ηγεμονία της τελευταίας-σε εκδοχή Μπλερισμού- στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της κυβέρνησης.

Σποτ για την απεργία στις 4 Φλεβάρη! Η νεολαία, οι άνεργοι, οι αδύνατοι ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΜΕΑ)     
    Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα αιτημάτων από όλη την χώρα, παρατείνει την ημερομηνία λήξης για την χορήγηση-ανανέωση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, έως και 12 Φεβρουαρίου 2016.
         Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, που βρίσκεται στο Διοικητήριο (είσοδος από Αντωνοπούλου).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24213-52628, 24213-52437.

Asteras Tripolis - Olympiacos Piraeus Live Streaming

Δεμένα στα λιμάνια τα καράβια


Με νέα 48ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 4/2, μέχρι τις 6 π.μ. του Σαββάτου 6/2 κλιμακώνεται ο αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και η ΠΕΣ ΝΑΤ, καλούν τα πληρώματα να απεργήσουν μαζικά και να συμμετάσχουν την Πέμπτη στην προσυγκέντρωση, στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν: «Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη διάλυση του ΝΑΤ, των Ταμείων Πρόνοιας, της ΕΛΟΕΝ και τη λεηλασία της

Περί «κόκκινων γραμμών»


Τα περί «κόκκινων γραμμών» ανασύρει ξανά η κυβέρνηση, καθώς ξεκινάει η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς». Ειδικά στο Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει συχνά - πυκνά σε συνεντεύξεις του τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, επικεντρώνοντας στο ζήτημα της παραπέρα μείωσης των κύριων συντάξεων και της άρνησης της κυβέρνησης να τη δεχτεί. Βέβαια, οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν πλέον γνώση για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, «κόκκινη γραμμή» ήταν η κατάργηση των μνημονίων μ' ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως και η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αλλά ακόμα κι αν τελικά δε γίνουν τώρα οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το εισόδημα των συνταξιούχων θα μειωθεί κι άλλο, αφού οι νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είναι ένα το κρατούμενο. Επομένως, ας αφήσει τις γαλιφιές και τα ψέματα η κυβέρνηση. Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη μοίρα αν ευοδωθούν τα αντιασφαλιστικά της σχέδια και αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.

Ο αγροτικός πληθυσμός στην Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από τη φτώχεια

Ο αγροτικός πληθυσμός στην Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από τη φτώχεια Ο αγροτικός πληθυσμός υποφέρει περισσότερο από τη φτώχεια και την άνιση διανομή του εισοδήματος από ό,τι οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει μελέτη που εξετάζει τις συνθήκες διαβίωσης και εισοδημάτων συνολικά του γεωργικού πληθυσμού της χώρας για την περίοδο 2009-2011, την οποία δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι: Στα όρια της φτώχειας 1 στους 3 αυτοαπασχολούμενους αγρότες, το ποσοστό φτώχειας στον γεωργικό πληθυσμό είναι γενικά διπλάσιο από το αντίστοιχο του μη γεωργικού, 4 στους 10 συνταξιούχους αγρότες στα όρια της φτώχειας, στον αγροτικό κλάδο η φτώχεια έφτασε στο 66% το 2011.

Εορτή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και της Προφήτιδος Άννας

Εορτή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και της Προφήτιδος Άννας
Τη μνήμη του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και της Αγίας Προφήτιδος Άννας τιμά σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Συμεών κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ. Ήταν δίκαιος, ευλαβής και φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, που του είχε φανερώσει ότι δε θα πέθαινε πριν δει το Χριστό. Η χαρμόσυνη αυτή πληροφορία τον εμψύχωνε ως τα βαθειά γεράματα του.
Τέλος, ακριβώς σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Πνεύμα τον πληροφόρησε ότι έπρεπε να πάει στο Ιερό. Ετοιμάστηκε, λοιπόν, με νεανική ζωηρότητα, πήγε εκεί και στάθηκε στην πόρτα, γεμάτος ευχαρίστηση και αγαλλίαση.Μέσα στην προσδοκία αυτή, φάνηκαν να έρχονται ο Ιωσήφ με την Παρθένο, που κρατούσε τον Ιησού.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου