Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα τα πλοία 20-21 Ιανουαρίου λόγω απεργίας της ΠΝΟ


Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία συνήλθε σήμερα, προκειμένου να εξετάσει το Νομοσχέδιο για το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, απεφάσισε τα παρακάτω.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ GREEK-WEATHER.ORG ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΕΙ

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ GREEK-WEATHER.ORG ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΕΙ

Τώρα νέα στοιχεία μας εδώ στο GREEK-WEATHER.ORG, δείχνουν πιθανότητες για να στρώσει χιόνια στις παρακάτω περιοχές !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!

Λευτεριά σε όσους διώκονται για την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας


Η δίκη που ξεκίνησε στις 16 Οκτώβρη αφορά την ενέργεια που πραγματοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στις 10 Απρίλιου 2014 όταν επιτέθηκε με παγιδευμένο όχημα στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζονταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Επίσης στο «κατηγορητήριο» περιλαμβάνονται η ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου 2014 όπου συλλαμβάνεται τραυματισμένος, ο καταζητούμενος μέχρι τότε Νίκος Μαζιώτης, καθώς και κάποιες ληστείες τραπεζών.
Όπως και το πρώτο δικαστήριο που έγινε για τον Επαναστατικό Αγώνα, έτσι και σε αυτό θα δοθεί μια πολιτική μάχη με τον ταξικό και κοινωνικό εχθρό, το κράτος και τον καπιταλισμό. Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο στο δίκαιο της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης που δικάζεται, αλλά κυρίως, το δίκαιο το επαναστατικό, το δίκαιο του ένοπλου αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, το δίκαιο της κοινωνικής Επανάστασης, το δίκαιο της ελευθερίας.

Πολτικές Δηλώσεις: Α. Σταμπούλου|Π. Ρούπα|Ν. Μαζιώτη|Γ. Πετρακάκου|

Δικαιώθηκε η Νίκη Βόλου και παίρνει πίσω τους 6 βαθμούς

niki_volou_kosmos
Δικαιώθηκε από το Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η Νίκη Βόλου για το θέμα των 6 βαθμών που της είχαν αφαιρεθεί . Η δικαίωση αφορά αίτημα του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου για την απώλεια 6 βαθμών λόγω τιμωριών των ομάδων.
Σύγκεκριμένα, η ποινή αφορούσε την απόσυρση της ομάδας από την Σούπερ Λίγκ, όμως είχε επιβληθεί με νέα διάταξη και όχι αυτής που ίσχυε όταν εκδικάστηκε πέρσι η υπόθεση, στις 23 Απριλίου.

Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συναντήθηκαν την Τρίτη 12-01-2016 ο πρόεδρος και το μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ»,
Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συναντήθηκαν την Τρίτη 12-01-2016 ο πρόεδρος και το μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ», κ.κ. Πρεβεζιάνος και Παπανικολάου, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωφών «Στέφανος Κομητάς» κ. Γιαννίτσης. Τα μέλη του Συλλόγου δώρισαν στην κ. Αντιπεριφερειάρχη φωτογραφικό λεύκωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων, το οποίο είχε παρουσιαστεί στις αρχές του μήνα σε ειδική εκδήλωση στον Αλμυρό του εν λόγω Συλλόγου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

... ο τρόπος που ¨παρουσίασε¨, διαστρέβλωσε, η ¨αριστερή¨ βρετανική εφημερίδα "MORNING STAR " ("Πρωινό Αστέρι"), τη ξέξασπρη ΘΈΣΗ του Κ.Κ.Ελλάδας ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ».


Αφορμή για το παρόν, είναι ... ο τρόπος που ¨παρουσίασε¨, διαστρέβλωσε,
η ¨αριστερή¨ βρετανική εφημερίδα "MORNING STAR " ("Πρωινό Αστέρι"),
τη ξέξασπρη ΘΈΣΗ του Κ.Κ.Ελλάδας ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ».
Αποσιώπησε ότι το ΚΚΕ από την αρχή ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η επίλυση μιας σειράς ζητημάτων (π.χ. κληρονομικών κ.λπ.), αλλά η θεσμική αναγνώριση της οικογένειας ομόφυλων ζευγαριών, συμπεριλαμβανομένης - σε μια πορεία - και της απόκτησης παιδιών.
Εξαπάτησε τους αναγνώστες της και δεν ανέδειξε το ότι είναι τουλάχιστον υποκρισία να εμφανίζεται η κυβέρνηση ως ευαίσθητη απέναντι σε κοινωνικές ομάδες, όταν επιδίδεται σε μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων, από τα οποία δεν εξαιρούνται ούτε οι κοινωνικές ομάδες που τάχα υπερασπίζεται.
Υποκριτικό είναι επίσης το ... ¨ενδιαφέρον¨ της για τη προστασία βασικών δικαιωμάτων όσων έχουν ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.
ΑΠΟΚΡΎΠΤΕΙ ότι το Κ.Κ.Ελλάδας, στάθηκε και στέκεται απέναντι σε όσους και όσες προβαίνουν σε πρακτικές στιγματισμού, διακρίσεων σε βάρος τους.
Αυτή η ¨λογικοφανής¨ και δήθεν προοδευτική ... δημοσίευση
κρύβει μια βαθιά αντιδραστική αντίληψη.
Πρέπει κάποιος, κάποια, για να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να είναι ασφαλισμένος, ενώ ο ανασφάλιστος και η ανασφάλιστη πρέπει να ... πεθαίνουν;
Υπάρχει, λοιπόν, υποκρισία ...

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών υπό την αιγίδα της UNESCO Ο Δήμος Σκοπέλου χαιρετίζει το γεγονός


Ο Δήμος Σκοπέλου χαιρετίζει το γεγονός της χορήγησης της αιγίδας της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO στην 4η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».
Η αναγνώρισή του ως ιδιαίτερης αξίας πολιτιστικού θεσμού, τόσο για το νησί μας όσο και διεθνώς,  από έναν οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας,   αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την καταξίωσή του

Έρχεται το απόγευμα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς


COSTA NEOCLASSICA
Ποδαρικό για το 2016, θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στο λιμάνι του Βόλου, από το με σημαία Ιταλίας κρουαζιερόπλοιο “Costa Neoclassica”, που θα πραγματοποιήσει έκτακτη προσέγγιση και θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι του Βόλου.
Το πλοίο, επρόκειτο να έρθει αύριο Τετάρτη, αλλά θα προσεγγίσει το λιμάνι του Βόλου στις 4 σήμερα το απόγευμα, από το Ναύπλιο, και θα μείνει στο Βόλο μέχρι αύριο Τετάρτη, οπότε και στις 18.00 θα αποπλεύσει για το λιμάνι του Πειραιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                Αθήνα 7 Ιανουαρίου 2016
 Στη δημιουργία Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας προχώρησε πρόσφατα το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.
Σκοπός του Ινστιτούτου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος. 

«Η  Δημόσια Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει σημαντικές δυσμενείς επιδράσεις στην Δημόσια Υγεία που καθιστούν αναγκαία την ανάπτυξη στοχευμένων επιστημονικών δραστηριοτήτων στον χώρο. Η επιμόρφωση στελεχών Υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ένα πρώτο βήμα που επιχειρείται από το νεοσύστατο Ινστιτούτο μας»

ΛΑΘΕΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

lathemeno
The Journey, Luis Cruz Azaceta, 1988

ΛΑΘΕΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές ανθρώπων από όλες τις γωνιές του κόσμου προς τη Δύση, σε αναζήτηση μιας κάποιας διεξόδου από την εξαθλίωση που επιβάλλει ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική. Μέσα από τη μυθοπλασία αλλά και την τεκμηρίωση, οι τρεις ταινίες του αφιερώματος αποτυπώνουν την πραγματικότητα αυτού του ταξιδιού και μας εισάγουν σε αθέατες όψεις της κίνησης των απόκληρων που θα αποτελέσουν το φρέσκο και φτηνό εργατικό δυναμικό για τις μητροπόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Αν βέβαια το ταξίδι δεν αποβεί μοιραίο.

PAOK BC - Limoges CSP live PAOK - Limoges Live Streaming

Ea7-Emporio Armani Milano BC Aris Thessaloniki Live Streaming Milano - Aris Live Streaming

Κάν' το όπως ο Γιαννίτσης


«Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το Ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν και έπρεπε να κάνουμε κάτι», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου. Θυμίζουμε ότι το σχέδιο Γιαννίτση προέβλεπε σαρωτικές αντιασφαλιστικές ανατροπές, πολλές από τις οποίες ενσωματώθηκαν σε νόμους που ψήφισαν στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η φιλοσοφία του σχεδίου Γιαννίτση ήταν ένα σύστημα «τριών πυλώνων» (προνοιακές συντάξεις από το κράτος, επαγγελματικά Ταμεία και ιδιωτική Ασφάλιση), το οποίο βήμα το βήμα χτίζεται με όλες τις επόμενες μεταρρυθμίσεις. Επομένως, κανέναν λόγο δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να ζητήσει συγγνώμη από τον Σημίτη και τον Γιαννίτση. Με το σχέδιο που παρουσίασε, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο, διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Δικαιώνει και μ' αυτόν τον τρόπο τόσο την αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, όσο και τις άλλες που ακολούθησαν και εφάρμοσαν παραλλαγές της ίδιας ταξικής πολιτικής.

Πάγιο ζητούμενο η χειραγώγηση

Αποκαλυπτικός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ομολογεί στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» πως η εξασφάλιση της συναίνεσης του λαού στην πολιτική που υλοποιούν αποτελεί «στοίχημα» το οποίο πρέπει να κερδίσουν, ώστε να υπηρετήσουν με επάρκεια το στόχο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και θωράκισής της, όσο είναι δυνατόν, μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης νέας κρίσης, που θα απαιτήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οπως αναφέρει, «οι παγκόσμιες εξελίξεις δείχνουν ότι η κρίση που ζούμε δεν έχει ξεπεραστεί. Αντίθετα, υπάρχουν κίνδυνοι αναζωπύρωσης. Για τον λόγο αυτόν, κεντρικός στόχος για το 2016 είναι η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας».
Ο υπουργός σημειώνει ότι η υλοποίηση ανατροπών, όπως «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση», «απαιτεί την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συναινέσεις κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε όλη την πορεία της υλοποίησής της». Συνολικά, η κυβέρνηση αποζητά την πλήρη υποταγή του λαού σε όλα εκείνα τα μέτρα που έχει ανάγκη σήμερα το κεφάλαιο, παρουσιάζοντάς τα ως μέτρα προς όφελος «της κοινωνίας» γενικά, κρύβοντας το ταξικό τους περιεχόμενο.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ !! Ο ΧΙΟΝΙΑΣ THE BIG ONE ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΚΛΕΙΔΩΣΕ !! Ο ΧΙΟΝΙΑΣ THE BIG ONE ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κλειδώνει το πέρασμα του χιονιά ''THE BIG ONE'' πάνω και από την Ελλάδα !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!

Εορτή της Αγίας Τατιανής

Εορτή της Αγίας Τατιανής
Τη μνήμη της Αγίας Τατιανής τιμά σήμερα, 12 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Μάρτυς Τατιανή καταγόταν από τη Ρώμη και έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου του Σεβήρου (222 - 235 μ.Χ.). Ο πατέρας της είχε διατελέσει ύπατος.
Η Αγία Τατιανή είχε το εκκλησιαστικό αξίωμα της διακόνισσας και στην υμνολογία παρίσταται ως μαθήτρια των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Η επισημότητα της καταγωγής της και ο ένθεος ζήλος με τον οποίο εκτελούσε τα διακονικά της καθήκοντα, έδωσαν στην Τατιανή περιφανή θέση μεταξύ των Χριστιανών. Και οι Εθνικοί όμως είχαν ακούσει περί αυτής και δεν μπορούσαν να δεχθούν το γεγονός ότι μια τέτοια γυναίκα καταφρονούσε τις κοσμικές βλέψεις και περιφρονούσε τα είδωλα, για να υπηρετεί με τόση αυταπάρνηση τους Χριστιανούς και να κηρύττει το Ευαγγέλιο του Κυρίου.

OΠΕΚΕΠΕ: η λίστα με τις πληρωμές της 31ης Δεκεμβρίου

OΠΕΚΕΠΕ: η λίστα με τις πληρωμές της 31ης Δεκεμβρίου Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ δημοσίευσε την λίστα πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα του χρόνου (31/12/2015). Μεταξύ των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου δόθηκαν 1.308.000 ευρώ σε 334 δικαιούχους για την εγκατάσταση νέων γεωργών, 68.780.150 ευρώ σε 36. 731 δικαιούχους και 31.837.432 ευρώ σε 26.788 δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης, 13.287.540 ευρώ σε 3870 δικαιούχους για Βιολογική Γεωργία και 1.841.385 ευρώ για Βιολογική Κτηνοτροφία. Επίσης δόθηκαν 1.253.671 ευρώ σε 607 δικαιούχους για πληρωμές συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού και 1.545.276 ευρώ σε 159 δικαιούχους για δοατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών. Το σύνολο των πληρωμών που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την 31η Δεκεμρίου ανήλθε σε 172.049.495 ευρώ σε 168.865 δικαιούχους.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου