Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ν.Δ: Λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω

Βασίλης Κικίλιας Ο εκπρόσωπος Tύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Νέα Δημοκρατία όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Βασίλης Κικίλιας, τελικά άλλαξε θέση. Από το ανεκδιήγητο «παρών» στον Σόιμπλε που σήμαινε «όχι», ουσιαστικά, στο εφάπαξ βοήθημα σε 1,6 εκατ. φτωχοσυνταξιούχους, βλέποντας την πανωλεθρία που υπέστη (δείτε και τη σχετική δημοσκόπηση σήμερα στο φύλλο της «Εφ.Συν.»), μετατοπίστηκε στο να ψηφίσει «ναι» στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μαζί με όλα τα κόμματα. Κατάλαβε ότι η τζάμπα μαγκιά δεν πείθει κανένα άλλο πλην ίσως των φανατικών οπαδών της στο Ποτάμι και στο κόμμα του κ. Λεβέντη και δεν της αποδίδει τίποτα.

Ο κ. Κικίλιας έχοντας τις νέες εντολές του επιτελείου της Ν.Δ. λοιπόν, μιλώντας στον Real, έκανε την επιβεβλημένη επικοινωνιακή κωλοτούμπα, μετά τις απερίγραπτες μαγκιές:
«Δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση σε αυτή τη ρύθμιση», είπε, «αλλά προκαλεί λίγο το ότι με την καταστροφική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ειδικά του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους και τώρα έρχεται εκ των υστέρων ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα επίπεδα που ήταν. Θα ψηφίσουμε “ναι” σε αυτό».
Διαβάζοντας και τις διαθέσεις των πολιτών, που δεν είναι ηλίθιοι για να πιστέψουν ότι φταίει η κυβέρνηση, και όχι οι φίλοι της της Ευρωδεξιάς στην Ε.Ε, για τον άγριο πόλεμο στη Συρία, στο Ιράκ και αλλού, ο επόμενος τακτικός ελιγμός του κ. Μητσοτάκη θα είναι ενδεχομένως, να αρχίσει σιγά σιγά να αραιώνει το ιδεοληπτικό λόγο του με την εμμονή στις πρόωρες εκλογές, ώστε να παραμείνει, θα λέει στους οπαδούς του, ο «ανίκανος» Τσίπρας για «να πιει το πικρό ποτήρι της αδιέξοδης πολιτικής του... ».
Δηλαδή, η Ν.Δ. πηγαίνει υποχρεωτικά ολοταχώς πίσω στην εθνική γραμμή της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης (για το καλό της χώρας), αλλά και του «ώριμου φρούτου», που είχε επιλέξει υποχρεωτικά, για να περισώσει την βαριά ηττημένη σε τρεις εκλογές παράταξη της Δεξιάς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger