Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Σωθήκαμε στην Σκόπελο Πάγωμα ΦΠΑ και ρήτρα νησιωτικότητας ανακοινώνει ο Τσίπρας από τη Νίσυρο

Πάγωμα ΦΠΑ και ρήτρα νησιωτικότητας ανακοινώνει ο Τσίπρας από τη Νίσυρο

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, καθώς και την ενεργοποίηση της ρήτρας νησιωτικότητας που προβλέπει το άρθρο 101 του Συντάγματος.
Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Νίσυρο (όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης) και την Τήλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την ενεργοποίηση της ρήτρας νησιωτικότητας που προβλέπει το άρθρο 101 του Συντάγματος, άρθρο που αφορά και τις ορεινές περιοχές.

Ο πρωθυπουργός, πέραν του απολογισμού της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει και αναπτυξιακό πακέτο σε όλους τους τομείς που αφορούν τη ζωή στα νησιά, όπως τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, το ΕΚΑΒ, αλλά και τους οπλίτες. Γιατρός π.χ. που υπηρετεί τη θητεία του σε μικρό νησί, θα μπορεί να προσμετρήσει το χρόνο αυτό στην ειδικότητά του.

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου ουσιαστικά θα εργαστεί για πρώτη φορά από το πρωθυπουργικό γραφείο που έχει συγκροτήσει στη συμπρωτεύουσα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και θα ξεκινήσει τις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες για την αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger