Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Βρήκαν τα "μαύρα" κουτιά του μοιραίου Τουπόλεφ! Εντοπίστηκε η ουρά κι άλλες σοροί θυμάτων

Βρήκαν τα `μαύρα` κουτιά του μοιραίου Τουπόλεφ! Εντοπίστηκε η ουρά κι άλλες σοροί θυμάτων
Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγωδία θα δώσουν τα "μαύρα" κουτιά του μοιραίου Tu-154
- Το βασικό "μαύρο" κουτί βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στη Μαύρη Θάλασσα, κάτω από την καμπίνα των επιβατών, σε βάθος 17 μέτρων
- Άλλοι δυο καταγραφείς έχουν βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου, μέρος της οποίας επίσης εντοπίστηκε
- Ανασύρθηκαν άλλα τρία πτώματα από τη Μαύρη Θάλασσα - Συνολικά έχουν βρεθεί 12 σοροί
- Το μοιραίο Τουπόλεφ συνετρίβη στις ακτές του Σότσι την Κυριακή, σκοτώθηκαν και οι 92 επιβαίνοντες
Τις απαντήσεις που αναζητούν όλοι και κυρίως οι συγγενείς των 92 νεκρών της νέας αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει τον κόσμο αναμένεται να δώσουν τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Τουπόλεφ. Οι καταγραφείς πτήσης εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου που έπεσε την περασμένη Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων έξω από το Σότσι, λίγο αφού είχε απογειωθεί με προορισμό τη Λατάκεια της Συρίας. Σκοτώθηκαν και οι 92 επιβαίνοντες.
Τα ξημερώματα της Τρίτης (27.12.2016) δύτες κατάφεραν να ανασύρουν από τη Μαύρη Θάλασσα το ένα από τα "μαύρα" κουτιά του μοιραίου Tu-154. Πρόκειται για τον βασικό καταγραφέα πτήσης, που βρέθηκε σε βάθος 17 μέτρων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Θα μεταφερθεί στη Μόσχα για να εξεταστεί από τους ειδικούς του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Εκτός από το βασικό "μαύρο" κουτί του αεροπλάνου, εντοπίστηκε επίσης η άτρακτος και κομμάτια από τη μηχανή σε βάθος 30 μέτρων.
«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου. Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να ανασυρθούν.

Εκτός από το ένα "μαύρο" κουτί του αεροπλάνου, οι δύτες ανέσυραν επίσης άλλα τρία πτώματα επιβατών της μοιραίας πτήσης. Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 12 εκ των θυμάτων.
Τμήμα της ουράς του αεροπλάνου βρέθηκε τη Δευτέρα (26.12.2016), μαζί με άλλα μέρη του Τουπόλεφ. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.
Τα σενάρια
Σχεδόν 48 ώρες μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε ότι «το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας απέχει πολύ από την κορυφή του καταλόγου των πιθανών αιτίων της τραγωδίας». Επιπλέον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) επιβεβαιώνουν από την πλευρά του ότι κανένα «στοιχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης.
«Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» διευκρίνισε η FSB σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το Τουπόλεφ που ανήκε στον ρωσικό στρατό απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Σότσι με προορισμό τη Λατάκεια της Συρίας. Επέβαιναν 92 άνθρωποι, ανάμεσά τους 64 μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ, ακτιβιστές και εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Όλοι τους θα συμμετείχαν σε εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Με πληροφορίες από rt.com και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger