Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στο κτίριο του ΠΕΔΥ Βόλου Επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος


            Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας την έλλειψη κονδυλίων για την αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το ΠΕΔΥ Βόλου.
            Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σημαντικές είναι ζημιές και οι βλάβες που παρατηρούνται στο κτίριο του ΠΕΔΥ  Βόλου. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, νοσηλευτών, ιατρών και ασφαλισμένων που εργάζονται και επισκέπτονται καθημερινά τις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ, οι υποδομές του κτιρίου δεν επαρκούν για τις αυξημένες ανάγκες του Βόλου.

            Συγκεκριμένα, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου είναι παλαιωμένες με αποτέλεσμα οι βλάβες να είναι καθημερινές. Η έλλειψη κονδυλίων για την επιδιόρθωση των ζημιών συντηρεί μια κατάσταση συνεχούς υποβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Βόλο.
            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων που επισκέπτονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου έχει αυξηθεί σημαντικά, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και της στροφής πλέον των πολιτών προς τις  δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.     
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)        Πού οφείλεται η έλλειψη κονδυλίων για τη συντήρηση και επισκευή των κτιριακών υποδομών του ΠΕΔΥ Βόλου;
2)        Πώς προτίθεστε να καλύψετε τη δαπάνη συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του ΠΕΔΥ Βόλου;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger