Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Κωμικοτραγικά πράγματα κι απίθανοι ερασιτεχνισμοί Μπέντο – Δείτε τι έκανε και θα τραβάτε τα μαλλιά σας!

Κωμικοτραγικά πράγματα κι απίθανοι ερασιτεχνισμοί Μπέντο – Δείτε τι έκανε και θα τραβάτε τα μαλλιά σας!
Δεν υπάρχει καμία λογική στις αποφάσεις του Πορτογάλου προπονητή ενόψει του "τελικού" με το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Μιλάμε τέτοια διαχείριση δε γίνεται ούτε σε ...τοπικό! Διαφωνείτε;
Η πρωτιά στον όμιλο του Europa League είναι κομβική σημασίας για τον Ολυμπιακό και κρίνεται την Πέμπτη. Οι Ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στην Κύπρο για να παίξουν με το ΑΠΟΕΛ και το μόνο αποτέλεσμα που τους κάνει για να τερματίσουν πρώτοι είναι το διπλό. Πάντως, θα αναγκαστούν να παίξουν με αρκετές απουσίες στο κρίσιμο αυτό ματς.
Η σημαντικότερη είναι σίγουρα αυτή του Μιλιβόγεβιτς. Ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να θεωρείται ...βιονικός, αλλά μηχανή δεν είναι. Έτσι, η κόπωσή του από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι μεγάλη. Ο Σέρβος βρίσκεται στο όριο της θλάσης, γεγονός που αναγκάζει τον Μπέντο να τον αφήσει εκτός αποστολής. Αυτή, όμως, η εξέλιξη δεν είναι προϊόν ατυχίας, αλλά εξ' ολοκλήρου ευθύνη του Πορτογάλου τεχνικού.
Γιατί δεν είναι δυνατόν ο Μπέντο να αφήνει τον καλύτερό του παίκτη να τραβάει το κουπί και να τον καίει σε παιχνίδια που έχουν κριθεί, με αποτέλεσμα στα πραγματικά σημαντικά ματς να τον έχει εκτός.
Φανταστείτε, δηλαδή, τι έχει να ακούσει ο 47χρονος προπονητής εάν ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει στην Κύπρο έχοντας εκτός τον "Μίλι". Και, φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα έχουν απόλυτο δίκιο οι οπαδοί της ομάδας, μιας και ο Πορτογάλος δείχνει να μην έχει επίγνωση των προτεραιοτήτων του συλλόγου.
Προσέξτε, λοιπόν, τι κωμικοτραγική διαχείριση έχει κάνει ο Μπέντο στην περίπτωση του Μιλιβόγεβιτς: Τον έχει πάρει στην αποστολή για παιχνίδι Κύπελλου με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, τον έχει βάλει να παίξει όλο το παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα στο Φάληρο, τον αφήνει μέσα όλο το 90λεπτο με τον Λεβαδειακό, ενώ το ματς είναι 4-0 από το 70'(!), και τώρα που είναι το παιχνίδι της χρονιάς -μέχρι στιγμής- με τον ΑΠΟΕΛ, τον αφήνει εκτός αποστολής, τη στιγμή που το επόμενο ματς πρωταθλήματος διεξάγεται Δευτέρα και όχι Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος ξεκούρασης!
Πραγματικά ερασιτεχνικοί χειρισμοί από τον Πορτογάλο, ακόμα κι αν ισχύει ότι ο παίκτης έμεινε εκτός και για ...μεταγραφικούς λόγους. Γιατί και σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή που παίρνει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ο Μπέντο ετοιμάζεται στο συγκεκριμένο ματς να κάνει ακόμα μία ...τρέλα. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ως βασικό στην Κύπρο τον Ρομαό, ο οποίος κάθε άλλο παρά έτοιμος είναι αφού έχει παίξει δυο παιχνίδια όλα κι όλα φέτος!
Και αναρωτιόμαστε: Αντί ο Μπέντο να ταλαιπωρεί τον Μιλιβόγεβιτς για 90 λεπτά με αντίπαλο τον ...Λεβαδειακό, δεν μπορούσε να βάλει στη θέση του για 20' τον Τογκολέζο ώστε να αποκτήσει κι αυτός κάποιον αγωνιστικό ρυθμό;
Συν τοις άλλοις, πλέον τίθεται και θέμα ύψους στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Έχοντας ήδη εκτός τον Μποτία, ο Πορτογάλος τεχνικός αφαιρεί και το μπόι του "Μίλι", με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος στις στημένες φάσεις στην Κύπρο, αφού κανείς από τους υπόλοιπους, με εξαίρεση τον Ντα Κόστα, δε διαθέτει ύψος! Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου μ' αυτά που κάνει ο Μπέντο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger