Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Επιμένει το MNI......

Παρά τις διαψεύσεις από το Βερολίνο. "Η μίνι σύνοδος θα γίνει λίγο πριν από το Eurogroup της 5ης
Παρά την άρνηση της είδησης για άτυπο Eurogroup την Παρασκευή στη Γερμανία, το πρακτορείο ειδήσεων MNI αναφέρει πως η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί.


"Η συνάντηση δεν ακυρώθηκε, αλλά προγραμματίστηκε σε νέα ημερομηνία, προκειμένου να μην τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης" αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι στο επίκεντρο, εκτός της Ελλάδας, θα βρεθεί και η Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι σχετικές συζητήσεις θα διεξαχθούν πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας στη Deutsche Welle, διέψευσε το δημοσίευμα της SZ, σύμφωνα με το οποίο, η "μίνι σύνοδος" για την Ελλάδα θα πραγματοποιούταν στο Βερολίνο, την προσεχή Παρασκευή.

"Δεν θα γίνει καμία τέτοιου είδους συνάντηση" έσπευσε να σημειώσει, αρκούμενη να διαβεβαιώσει ότι "το Βερολίνο βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους".

Το δημοσίευμα της SZ, το οποίο είδε το "φως" της δημοσιότητας χθες, ανέφερε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιούταν έκτακτη σύνοδος στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών πέντε χωρών της Ε.Ε. (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία) και εκπροσώπων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Στόχος της συνεδρίασης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ήταν η επίτευξη συμφωνίας για τη συμμετοχή του Ταμείου στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού προγράμματος βοήθειας.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του, τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ενστάσεις έχει διατυπώσει και για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger