Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς ασθενοφόρα και οδηγούς τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου και Σκιάθου Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



               Τις σημαντικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και οδηγούς στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, επισημαίνει για πολλοστή φορά ο βουλευτής Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Υγείας. Ο βουλευτής Μαγνησίας, με συνεχείς παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητά να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα, που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Νομού.   
            Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του,  τα ζητήματα στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας συνεχίζονται χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση από πλευράς υπουργείου. Πρόσφατο δείγμα εγκατάλειψης της δημοσίας υγείας στο Νομό αποτελεί η έλλειψη ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Εδώ και 15 ημέρες, μια μεγάλης έκτασης περιοχή, που εκτίνεται από το Βένετο και το Κεραμίδι μέχρι το Περίβλεπτο και βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο, λόγω βλάβης του οχήματος. Πρόκειται για ένα μοντέλο μάρκας FIAT, με λίγα χιλιόμετρα αλλά αρκετά καταπονημένο και με συχνές μηχανολογικές βλάβες.
 
            Οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου καλύπτονται μέχρι στιγμής από το ΕΚΑΒ Βόλου. Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί από το Βόλο μέχρι το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Ο κίνδυνος της μη άμεσης πρόσβασης στο οποιοδήποτε συμβάν ελλοχεύει καθημερινά.
            Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως για το ζήτημα υποστελέχωσης που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν σε οδηγούς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μεγάλη και αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάρτιση των πινάκων πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάθε φορά που πρέπει να λείψει ο μοναδικός οδηγός, η διακομιδή των ασθενών πραγματοποιείται είτε από δημοτικούς υπαλλήλους είτε από ιδιώτες. Είναι ανεπίτρεπτο, σε ένα νησί όπως η Σκιάθος η λειτουργία των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να επαφίεται στο φιλότιμο των κατοίκων του νησιού.
            Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από το υπουργείο να δώσει, επιτέλους, οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger