Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«Δεν πληρώνω»: Ο γιατρός που… ματαιώνει τους πλειστηριασμούς

«Δεν θα επιτρέψουμε να βγει στο σφυρί η λαϊκή περιουσία»
«Δεν πληρώνω»: Ο γιατρός που… ματαιώνει τους πλειστηριασμούς

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος που πρωτοστατεί κάθε εβδομάδα στα Ειρηνοδικεία της Αττικής; 

Δίνει δυναμικό «παρών» κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της Αττικής αφού ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω'' προσπαθούν να αποτρέψουν με την παρουσία τους, τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος πρωτοστατεί κάθε εβδομάδα στις διαμαρτυρίες του κινήματος και στέκεται αλληλέγγυος δίπλα σε ανθρώπους που αγωνιούν για τις κατοικίες τους.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 26 Οκτωβρίου 


Ο 34χρονος αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό του ιατρείο στην Αθήνα αφού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην οφθαλμολογία και παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του είναι αρκετές δεν απέχει ποτέ από τις δράσεις του κινήματος, το οποίο ίδρυσε το 2009 μαζί με τον αδελφό του Ηλία.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη


‘’Επέλεξα την ιατρική και από άποψη επαγγελματικής καθημερινότητας αλλά και από άποψη προσφοράς. Εργάστηκα ως ειδικευόμενος οφθαλμολογίας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν.Ιωνίας-Πατησίων «Αγία Όλγα» και αυτή τη στιγμή ψάχνω να δω τι μηχανήματα μπορώ να αγοράσω για το ιατρείο μου και κοιτάζω επίσης να δω αν μπορώ να υπαχθώ σε κάποιο ΕΣΠΑ’’, λέει στο protothema.gr.

Στο Ειρηνοδικείο του Περιστερίου στις 2 Νοεμβρίου


Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων, πρωτοστατώντας στη μάχη ενάντια στο κλείσιμο και την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων. Σήμερα ‘’παλεύει’’ στα Ειρηνοδικεία προκειμένου να μη βγουν στο… σφυρί οι λαικές κατοικίες.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 26 Οκτωβρίου 


«Ξεκινήσαμε το 2009 με αφορμή τα διόδια. Ανοίγαμε τι μπάρες προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι πολίτες. Όσο όμως η κρίση βάθαινε το κίνημα πέρασε και άλλα ζητήματα όπως ήταν για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα, τα ΜΜΜ και σήμερα οι πλειστηριασμοί. Εμείς ουσιαστικά αυτό που λέμε δεν είναι ''δεν πληρώνω'' γενικά και αφηρημένα αλλά ότι τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά πρέπει να έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα και να μην εξαρτάται η πρόσβαση του φτωχού λαού από την οικονομική του κατάσταση», εξηγεί ο ίδιος.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου


Όπως σημειώνει το κίνημα δεν είναι «απλά ένα γραφείο εξυπηρέτησης, ουσιαστικά προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αντίσταση»  και συμπληρώνει: «Ο παθών δεν είναι ένα θύμα που απλά του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά τον καλούμε να γίνει συναγωνιστής».

Στο Ειρηνοδικείο του Ίλιον 21 Σεπτεμβρίου


Καλύπτουμε ένα πολιτικό κενό

Μπορεί η ιατρική να είναι η μεγάλη του αγάπη η πολιτική όμως είναι το πάθος του. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ενεργά σε όλους τους μεγάλους αγώνες του μαθητικού, του φοιτητικού, του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Μάλιστα έχει κατέβει υποψήφιος βουλευτής με την Λαϊκή Ενότητα στην Β’ Αθηνών.

Στο Ειρηνοδικείο του Ίλιον 27 Σεπτεμβρίου 


«Κινούμαστε πολιτικά σύμφωνα με τον ηθικό και αξιακό μας κώδικα, σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολλών και των φτωχών. Με την Λαϊκή Ενότητα είχαμε συστρατευθεί όταν είχε συσταθεί γιατί θεωρούσαμε ότι αυτός ο φορέας θα μπορούσε να αποτελέσει συνολικά ένα μέτωπο αντιμνημονιακών δυνάμεων. Όταν είδαμε ότι αυτό δεν γινόταν φύγαμε. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι το μέτωπο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί».

Όπως υποστηρίζει ο 34χρονος το κίνημα καλύπτει ένα πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα το οποίο δεν μένει στη θεωρία αλλά περνάει στην πράξη.


Στο Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου 20 Ιουλίου 



«Ουσιαστικά υπήρχε ένα πολιτικό κενό σε κινήματα αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής. Δεν υπάρχει κενό για ένα ακόμη κόμμα που θα έχει ίδιες θεωρίες με τα προηγούμενα. Θεωρήσαμε ότι χρειάζεται αντίσταση στην πράξη και ένας από τους τρόπους ήταν και η οργάνωση της άρνησης πληρωμής του απλού λαού απέναντι σε διάφορες μεγαλοσχήμονες οι οποίοι κάνουν ουσιαστικά μία βίαιη αναδιανομή του πλούτου».

Λόγω της δράσης τους ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος αλλά και άλλα  μέλη του κινήματος αυτή τη στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν «δεκάδες μηνύσεις για τα διόδια και τώρα προστέθηκε μία μήνυση για τους πλειστηριασμούς. Γενικά έχουμε διάφορες δικαστικές διαμάχες. Συγκεκριμένα για τους πλειστηριασμούς μας έκαναν μήνυση για παρακώλυση συναγωνισμού  μέσω του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας δύο συμβολαιογράφοι στους οποίους είχαμε κάνει εμείς πρώτα μήνυση γιατί είχαν εκτελέσει εκτός του Ειρηνοδικείου τον πλειστηριασμό».

Στο Ειρηνοδικείο του Ίλιον 6 Ιουλίου 


Τέλος ξεκαθαρίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε να βγει στο σφυρί η λαϊκή περιουσία» ανεξάρτητα αν πρόκειται για πρώτη κατοικία ή όχι.  «Δεν θέλουμε να πλειστηριαστεί ούτε πρώτη κατοικία, ούτε σπίτι στο χωριό, ούτε χωράφι, ούτε κάποιο μαγαζάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger