Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ενδιαφέρον Ρώσων για τη Σκόπελο



Σημαντική έκθεση για τον οικοτουρισμό
 Ανοίγει ο δίαυλος επικοινωνίας της Σκοπέλου με τη Ρώσικη αγορά και επίκεντρο τις εναλλακτικές περιπατητικές δραστηριότητες και τη γαστρονομία  του νησιού, μετά τη συμμετοχή στην  1η Εκθεση «Νόστος» για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από 14 έως 17 Οκτωβρίου.
Η συμμετοχή του νησιού πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκοπέλου και της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, με στόχο να ανοίξουν δρόμοι προσέγγισης με νέες αγορές του εξωτερικού, σε οργανωμένη βάση.
Συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από Ρώσους και Σέρβους τουρ οπερέιτορς,  προκειμένου να προωθηθούν δράσεις εναλλακτικού τουρισμού,  περιπατητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στα μονοπάτια της Σκοπέλου.

Στο μεταξύ, σημαντικό βήμα για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προιόντος της Σκοπέλου και ιδιαίτερα του εναλλακτικού προφίλ του νησιού, αποτελεί η συνεργασία με το  Eco Tourism και το διαδικτυακό  Paths.gr, η οποία ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, με επίκεντρο τα μονοπάτια και τις εναλλακτικές διαδρομές που προσφέρει.
Στην παραπάνω έκθεση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη και η Βρετανίδα Χέδερ Πάρσονς η οποία έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα μονοπάτια του νησιού. Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Διαμάντη υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο της παραπάνω έκθεσης προβάλλαμε υλικό για  τα μονοπάτια, τις εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν καγιάκ,  ποδηλασία, καταδύσεις, καθώς επίσης και τη γαστρονομία της Σκοπέλου και απευθύναμε πρόσκληση σε τουρ οπερέιτορς από το εξωτερικό, να επισκεφτούν το νησί και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές του ομορφιές».
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger