Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΦΟΥΧΤΕΛ : ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει...
Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο ,εκλεγμένοι σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας , καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες , τους πολιτικούς και τους κοινωνικούς φορείς , συλλογικότητες και οργανώσεις που δεν αποδέχονται
– η χώρα μας να είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας και
– η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να είναι όχημα προώθησης των γερμανικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.
Ούτε να αναστηθούν τα φαντάσματα του όταν οι Έλληνες ηγήτορες έλεγαν στον αμερικανό τοποτηρητή… .ιδού ο στρατός σου!!! σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6μμ στο Ναύπλιο έξω από το κτίριο της Παλιάς Βουλής για να φωνάξουμε δυνατά :
« ΚΥΡΙΕ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ »
Πολίτες της Πελοποννήσου -Πολίτες της Ελλάδας
Αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας , η συνέχιση της των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3 , 4και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.
Σαν αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισοτίμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης είτε της Ευρώπης ,είτε του κόσμου όλου .
Όμως η « Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας .
Είναι τρεις θεσμοί οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 .
Την εποχή δηλαδή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο .
Στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:
1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (όπως ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς , διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού όπως τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ
2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερώσουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Για αυτό εμείς συντασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας .Για αυτό εμείς απαντάμε με τη θυσία των τεσσάρων Επονιτών στο Κάστρο του Υμηττού, των έντεκα Επονιτών της Καλλιθέας, της Ηλέκτρας Αποστόλου, της Λέλας Καραγιάννη, της Ιουλίας Μπίμπα, της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Ακόμα, με την εκτέλεση των 200 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Μεσοβούνου της Πτολεμαίδας και τόσα άλλα. Απαντάμε και απαιτούμε από τον κ. Φούχτελ και την κυβέρνηση του να σεβαστούν αυτή τη χώρα. Ως έμπρακτη κίνηση τέτοιου σεβασμού είναι να σταματήσουν τις ενέργειες κυριαρχίας και να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης ,στην καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους Αιρετούς της Πελοποννήσου και όλης της χώρας να απέχουν από τις εργασίες της “6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” και να στηρίξουν έμπρακτα το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους Πολίτες να δώσουν μαζικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6μμ στο Ναύπλιο έξω από το κτίριο της Παλιάς Βουλής για να φωνάξουμε δυνατά :
«ΚΥΡΙΕ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ»
Γιατί εμείς είμαστε κληρονόμοι αυτής της στέρεας γης που σφυρηλατήθηκε από την Ιστορία. Σε πόλεις κτισμένες πάνω σε άλλες πόλεις. Που πάντα πιστεύαμε ότι, όσες από αυτές και αν ερημωθούν από τους ανέμους που σαρώνουν τον χρόνο, πάντα θα βρίσκουν άλλες από κάτω για να μας κρατούν ζωντανούς .
Γιατί έτσι πρέπει να είναι και έτσι πρέπει να γίνει, γιατί η ψυχή μας κραυγάζει
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ….

ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
ΣΑΚΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
ΤΖΟΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΣΙΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger