Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων  ενημερώνει τους...
αιγοπροβατοτρόφους και τους χοιροτρόφους ότι  ξεκινά η υποβολή των στοιχείων του ζωικού πληθυσμού, που έχουν απογράψει για το έτος 2016 στα τηρούμενα μητρώα των εκμεταλλεύσεών τους.
     
Συγκεκριμένα, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2016 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 15η Δεκεμβρίου 2016 με τα Μητρώα Εκμετάλλευσης των αιγοπροβάτων τους πλήρως ενημερωμένα.
       
Αντίστοιχα οι χοιροτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από  1  έως 31 Δεκεμβρίου 2016 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 με τα Μητρώα Εκμετάλλευσής  τους πλήρως ενημερωμένα.
       
Για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου μπορεί να διενεργηθεί και με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας, που έχει τεθεί σε λειτουργία και ενεργοποιείται από 1η Νοεμβρίου για τα αιγοπρόβατα και από 1η Δεκεμβρίου για τους χοίρους. Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://e-services.minagric.gr . Μετά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ανωτέρω ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Επισημαίνεται ότι, η ψηφιακή υποβολή της απογραφής δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.
       
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα Τμήματα Κτηνιατρικής της περιοχής τους.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
α.α Απόστολος Πούλακας, Κτηνίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger