Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας


kentra-ygeias
Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα Κέντρα Υγείας στο Νομό Μαγνησίας, για να θερμαίνονται οι χώροι, καθώς δεν έχει υπογραφεί η απαιτούμενη σύμβαση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το θέμα απασχόλησε το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας που το ανέφερε στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος είναι γνώστης πλέον του ζητήματος και θα προσπαθήσει να το επιλύσει άμεσα.
Η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων κ. Νέλη Χονδρογιάννη τόνισε πως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα Κέντρα Υγείας, είναι πως ακόμη δεν έχει
υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας να μην έχουν πετρέλαιο για να θερμαίνουν τους χώρους, εκτός αν έχουν κάποιο απόθεμα από πέρυσι. Αν είχε υπογραφεί η σύμβαση με τα Κέντρα Υγείας θα μπορούσαν να βάλουν πετρέλαιο. Επίσης οι πρατηριούχοι δεν δίνουν προσφορές αφού δεν υπάρχει σύμβαση, ενώ υπάρχει και προβληματισμός, αφού ήταν για πολύ χρόνο απλήρωτοι και τελικά πληρώθηκαν πριν λίγο καιρό.
Η κ. Χονδρογιάννη πρόσθεσε πως τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου για τα ασθενοφόρα.
Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα της πρόσληψης οδηγών για τα ασθενοφόρα επισημαίνοντας πως στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής είναι άμεση ανάγκη η πρόσληψη ενός οδηγού, ώστε να φτάσουν τους τέσσερις. Βέβαια για να γίνονται όλες οι βάρδιες θα πρέπει να υπάρχουν πέντε οδηγοί. Πάντως στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τους τοπικούς φορείς που ζητούν να μη δοθεί το ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ και να διατηρηθεί στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας.
Παράλληλα η κ. Χονδρογιάννη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μη λειτουργίας των μικροβιολογικών εργαστηρίων στα περισσότερα Κέντρα Υγείας του Νομού, κατάσταση που παραμένει μόνιμη εδώ και πολλούς μήνες.
Τέλος αναφορικά με την επάρκεια των υλικών υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και η προμήθεια διεξάγεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger