Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Οι εφορίες ταλαιπωρούν τους ανάπηρους περνώντας τους από «40 κύματα»

Φωτό αρχείου
Την προκλητική ταλαιπωρία που υφίστανται οι ανάπηροι στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα στο όνομα των περικοπών, με την κάλυψη της κυβέρνησης, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.
Η ΣΕΕΑΝ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Όπως καταγγέλλουν δεκάδες συνάδελφοι, αλλά και μετά από επιτόπου παρεμβάσεις της ΣΕΑΑΝ, οι εφορίες ζητούν και απαιτούν πιστοποιητικά και χαρτιά από διάφορες πηγές, ακόμα και όταν ο ανάπηρος είναι αποδεδειγμένα ανάπηρος από την ημέρα που γεννήθηκε. Για να κατατάξουν τον ανάπηρο στην ανάλογη κατηγορία, έτσι ώστε να έχει ακόμα και αυτές τις ελάχιστες φοροαπαλλαγές που του έχουν απομείνει, τον περνάνε από "40 κύματα". Ενώ υπάρχει εγκύκλιος που αναγνωρίζει όλες τις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, οι εφορίες ζητούν νέες αποφάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των σφαγείων των ΚΕΠΑ.

Όταν ο ανάπηρος ξαναπερνάει νιοστή φορά από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, επειδή οι εφορίες εκκαθαρίζουν παρελθόντα έτη, τους λένε ότι το νέο πιστοποιητικό ισχύει από το 2016 και μετά, οπότε τους καλούν να πληρώσουν για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις που με βάση το νόμο είναι αφορολόγητα. Του χρόνου αλήθεια τι θα πουν;
Η κατάσταση αυτή καταγγέλθηκε από την ΣΕΑΑΝ στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που έγινε το καλοκαίρι, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού "τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου". Κάτω από την επίμονη παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ ορίστηκε συνάντηση την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 4 το απόγευμα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Επιτέλους. Δεν φταίνε οι ανάπηροι και οι ελάχιστες παροχές τους και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για την κρίση και το χρέος. Την κρίση και το χρέος τα έφεραν τα αμύθητα κέρδη των ολίγων που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τις ανάγκες των πολλών.
Διεκδικούμε:
  1. Τέρμα στα χαράτσια και τη φοροληστεία.
  2. Αφορολόγητο 25.000 ευρώ ατομικό για τον ανάπηρο και 50.000 ευρώ για την οικογένεια με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και σε φάρμακα, θεραπείες και τεχνολογικά βοηθήματα για αναπήρους.
  4. Ούτε 1 ευρώ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις.
  5. Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600 ευρώ.
  6. Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, αλλά και όλο το λαό για τα αναγκαία φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, εξετάσεις και θεραπείες.
  7. Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button