Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ΟΑΣΘ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣΣυνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά παραχώρησε η Υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αναφερόμενη στο Υπερταμείο ξεκαθάρισε ότι η ένταξη συγκεκριμένων ΔΕΚΟ σε αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ιδιωτικοποίηση ή «ξεπούλημα», όπως μερικοί υποστηρίζουν και όπως ήταν η πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ξεκαθάρισε ότι στόχος του Υπερταμείου είναι η εξυγίανση των προβληματικών δημοσίων εταιριών και η αξιοποίησή τους. Πρόκειται για έναν εξορθολογισμό ορισμένων ΔΕΚΟ, ο οποίος εξασφαλίζει ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον.

Τόνισε δε επ’ αυτού, ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στο οποίο περιέχεται και η εν λόγω ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού.

Ακόμη, η Υφυπουργός ερωτηθείσα για το θέμα του ΟΑΣΘ, διευκρίνισε ότι από την πλευρά του ΥΠΟΜΕΔΙ, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, κάτι που αποτελεί και την προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.


Σημείωσε σχετικά πως ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης έχει καταθέσει προτάσεις στην διοίκηση του ΟΑΣΘ σε μία προσπάθεια να συνδράμει το Υπουργείο, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα. Συγκεκριμένα, το ΥΠΟΜΕΔΙ πρότεινε να προκαταβάλει δόσεις επόμενων μηνών που αφορούν τα αντισταθμιστικά στον ΟΑΣΘ, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα εκχωρηθούν αποκλειστικά για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και όχι για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη του οργανισμού.

Προσέθεσε δε, ότι ο ΟΑΣΘ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που έχει υποχρέωση να πληρώνει τους εργαζομένους της. Αυτή η υποχρέωση δεν πρέπει να επηρεάζεται από επιπλέον ανάγκες και προβλήματα που η ίδια διοίκηση δημιούργησε, την στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια απολάμβανε πολύ μεγάλης για το μέγεθός της χρηματοδότησης από το κράτος.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις εξελίξεις επ’ αυτού, η Υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι μείζονος σημασίας ζήτημα σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται η νομιμότητα μέσα από μια αδιάβλητη αλλά και συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία σε όλα τα βήματά της προβλέπει και τηρεί την νομιμότητα.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που ο έλεγχος καταστήσει κάποιον από τους υπερθεματιστές μη κατάλληλο να πάρει την άδεια, τότε υπάρχει ο πρώτος επιλαχόν, ο οποίος αν τηρεί τις προϋποθέσεις μπορεί να την αποκτήσει.

Τέλος η κα Χρυσοβελώνη ερωτηθείσα για την συγκυβέρνηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει μια συνεκτική κυβέρνηση μέσα από μία δυνατή συνεργασία. Τόνισε ότι είναι στοιχείο της Δημοκρατίας να υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές σε επιμέρους ζητήματα, εν τούτοις στα σημαντικά, όπως στην οικονομία, την δίκαιη δημοσιονομική προσαρμογή, την ρύθμιση του δημοσίου χρέους, την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς κλπ, οι δύο εταίροι όχι μόνο συμφωνούν, αλλά έχουν καταφέρει να συνεργαστούν και να πετύχουν πολλά.

Στόχος τόσο του Προέδρου και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, όσο και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι να συνδράμουν, όπως και πράττουν αυτήν την στιγμή, με την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση και να σταθεί επιτέλους στα δικά της πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button