Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ζητούμε την παραμονή του υποθηκοφυλακείου στη Σκόπελο

Βασικό αίτημα αποτελεί για τους Σκοπελίτες η διατήρηση του υποθηκοφυλακείου
Το κοινό αίτημα της διατήρησης του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, το οποίο διατυπώνεται από το σύνολο των κατοίκων του νησιού αλλά και της γειτονικής Αλοννήσου, μετέφερε πρόσφατα σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.
Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαρλή, ο κ. Βασιλούδης επεσήμανε την αναγκαιότητα διατήρησης του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, σε ένα νησί το οποίο συγκαταλέγεται στις περιοχές της Ελλάδας όπου δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής το κτηματολόγιο.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνει εδώ το υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου, διότι είμαστε νησί και αυτό συνεπάγεται ότι εάν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή, θα πρέπει να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι και να διανυκτερεύσουμε εάν χρειαστεί, για να λάβουμε ένα απλό πιστοποιητικό. Οπως αντιλαμβάνεστε, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα αλλά και οικονομικά ασύμφορη η συγκεκριμένη διαδικασία για τους κατοίκους των νησιών» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι το υποθηκοφυλακείο της Σκοπέλου εξυπηρετεί και την Αλόννησο, ως κτηματολογικό γραφείο, το οποίο είναι ενταγμένο στο υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου. Επιπροσθέτως, ο κ. Βασιλούδης σημειώνει ότι η διατήρηση του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, δεν επιβαρύνει το κράτος, «διότι δεν διαθέτει υπάλληλο αλλά εξυπηρετείται αμισθί από μια συμβολαιογράφο. Αρα, προσθέτει ο ίδιος, δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για τη μετακίνησή του».
Ο δήμαρχος Σκοπέλου τονίζει παράλληλα τη σημασία των δομών και υπηρεσιών που υπάρχουν στο νησί, όπως, για παράδειγμα, το Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, το οποίο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1834 μαζί με το υποθηκοφυλακείο και όπως εκτιμά, η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους και την καθημερινότητα του νησιού.
Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου είχε συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας κ. Δρίτσα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της χρηματοδότησης του έργου ασφαλτόστρωσης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο συντάσσεται για το υπουργείο του.
Τέλος, ο δήμαρχος Σκοπέλου υπογράμμισε την αναγκαιότητα πρόσληψης πολιτικού μηχανικού στο δήμο Σκοπέλου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό εσωτερικών κ. Μπαλάφα, αναλύοντας, ταυτόχρονα, τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button