Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου θα λειτουργεί Γραφείο Διαβατηρίων

Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Με την αναδιάρθρωση μειώνεται κατά 21% ο συνολικός αριθμός των περιφερειακών υπηρεσιών, εξοικονομούνται οργανικές θέσεις κατά 12,7% , που θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες βάσει των πραγματικών τους αναγκών, μειώνονται κατά 10% τα μισθώματα.
Στο Νομό Μαγνησίας, οι 22 υπηρεσίες μειώνονται σε 15 και, σύμφωνα με το σχέδιο εξοικονομούνται 53 θέσεις αστυνομικών.
Με βάση την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου,
β. Αστυνομικό Τμήμα Βόλου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Βόλου,
δ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου,
η. Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και
ι. Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.
Στην ίδια Διεύθυνση θα ΄ λειτουργήσουν επίσης:
α. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου,
β. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Σκιάθου (Π.Χ.Δ.), ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου,
γ. ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου και
δ. ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.
Πλέον τα Α.Τ. Βόλου και Ν. Ιωνίας συγχωνεύονται σε ένα Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Βόλου) που θα στεγάζεται στο αστυνομικό μέγαρο, στο ισόγειο του οποίου σήμερα στεγάζεται το Α.Τ. Ν. Ιωνίας και βρίσκονται τα κρατητήρια.
Ακόμη, μετονομάζονται σε Α.Τ. Νοτίου Πηλίου το Α.Τ. Μηλεών, σε Βορείου Πηλίου το Α.Τ. Περιφέρειας (Ανακασιά), ενώ παραμένει σε λειτουργία ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας υποβιβάζεται σε Σταθμό, ενώ στα Αστυνομικά Τμήματα Σκιάθου και Σκοπέλου θα λειτουργεί Γραφείο Διαβατηρίων, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button