Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πέλεκυς δήμου Αφαιρέθηκαν τρεις άδειες από ισάριθμα καταστήματα για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν εις βάρος τους

alt
Επεσε... πέλεκυς στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Βόλου. Αφαιρέθηκαν τρεις άδειες από ισάριθμα καταστήματα για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν εις βάρος τους. Ομως τα... λουριά σφίγγουν ακόμη περισσότερο για το χώρο της εστίασης, από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά οπότε και ξεκινούν έλεγχοι μικτών κλιμακίων για την τήρηση των όρων της κανονιστικής κατάληψης δημοσίων χώρων.
Με απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής αφαιρέθηκαν δύο άδειες μουσικής για ισάριθμα καταστήματα. Σε βάρος του ενός είχε βεβαιωθεί παράβαση για το όριο των ντεσιμπέλ. Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη ζήτησε μικρή παράταση προκειμένου να προσκομίσει πραγματογνωμοσύνη, αρνούμενη την παράβαση.

Στη δεύτερη περίπτωση, βεβαιώθηκε παράβαση για ανοιχτά πορτοπαράθυρα. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι στο κατάστημα έπαιζε μουσική χωρίς ηχεία κι ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν μία παρέα. «Σερβιτόροι είχαν ανοίξει τη μπαλκονόπορτα για να βάλουν μέσα τα τραπεζοκαθίσματα. Εκείνη την ώρα έγινε ο έλεγχος», είπε ο ιδιοκτήτης.
Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί των εκπροσώπων των επιχειρήσεων και αποφασίστηκε η αφαίρεση των αδειών μουσικής για δέκα ημέρες.
Εξάλλου, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας καταστήματος στις Αλυκές, στο οποίο εντοπίστηκαν πολεοδομικές παραβάσεις. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε ζητήσει επανέλεγχο, υποστηρίζοντας ότι έχει συμμορφωθεί, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασίες νομιμοποίησης και καταβολής του προστίμου, δεν είχε όμως έγγραφα μαζί του για να το αποδείξει.
Την ερχόμενη Τρίτη, τα... λουριά σφίγγουν ακόμη περισσότερο στην εστίαση, καθώς μικτά κλιμάκια υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, θα προχωρήσουν σε εκτεταμένους ελέγχους για την τήρηση της κανονιστικής κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Στο στόχαστρο των ελέγχων μπαίνουν μόνιμες κατασκευές, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε εξωτερικούς χώρους, αριθμός τραπεζοκαθισμάτων αλλά και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις προσόψεις των καταστημάτων στους κάθετους πεζοδρόμους.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ(ΕΛ. ΧΑΝΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger