Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες;

Η επιτυχία της φετινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τις Σποράδες, δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον και σε άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Έτσι μαθαίνουμε πως ακτοπλοϊκή εταιρεία εξασφάλισε άδεια από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να δρομολογήσει πλοίο της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το πλοίο θα είναι συμβατικό, άρα θα μεταφέρει και αυτοκίνητα, και το δρομολόγιο θα είναι καθημερινό. Έτσι οι Βορειοελλαδίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στις Σποράδες με το αυτοκίνητο τους δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν μέσω Βόλου ή Γλύφας όπως συμβαίνει τώρα.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία προτίθεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια της από τον προσεχή Φεβρουάριο με την πρόθεση να τα κρατήσει όλο το χρόνο και όχι μόνο τους δυο τρεις μήνες του καλοκαιριού με την έντονη τουριστική κίνηση.
Φυσικά αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει πρόσθετο τουριστικό ενδιαφέρον για τις Σποράδες, που φέτος είδαν πολύ κόσμο να πηγαίνει όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger