Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Τα ιδιαίτερα προϊόντα της Μαγνησίας
γνώρισαν οι χιλιάδες επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ

            Τα ιδιαίτερα προϊόντα της Μαγνησίας γνώρισαν και γεύτηκαν χιλιάδες επισκέπτες της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο διάστημα 10 με 18 Σεπτεμβρίου. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που «στέγασε» και τις τοπικές επιχειρήσεις, έδωσε την ευκαιρία στα τοπικά προϊόντα να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστά σε ένα μεγάλο κοινό όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το Εξωτερικό.

            Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στην 81η ΔΕΘ με δικό του περίπτερο, ενώ έλαβαν μέρος οι παρακάτω τοπικές επιχειρήσεις: «ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» (Ρηγανέζης Ιωάννης). «ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ – K INSURANCE», «AMYGDALEA» (Τσαγκαδόπουλος Α. - Ρομφαίας Ν. ΟΕ), «kaselaki.gr» (Γεωργή Αφροδίτη), «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένειας Βολιώτη» (Βολιώτης Απόστολος), ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΗΛΙΟΥ -  Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ",
«ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ» (Πανάγου Βασιλεία), Βιομηχανία Αναψυκτικών και Χυμών «ΕΨΑ».
            Το περίπτερο του Επιμελητηρίου το επισκέφθηκαν, εκτός των άλλων, και στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νίκος Αντώνογλου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης, αλλά και η ρωσική αποστολή και εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
            Μάλιστα, οι επισκέψεις των κ.κ. Αντώνογλου και Παπαδεράκη δεν ήταν απλώς εθιμοτυπικές, αλλά και πιο ουσιαστικές. Η παρουσία του γ.γ. του ΥΠΑΑΤ ήταν ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των δύο Αγροτικών Συνεταιρισμών για τα προβλήματα που τους απασχολούν τόσο σε επίπεδο αγροτών όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε συζητήσουν εκτενέστερα τα ζητήματα των Συνεταιρισμών.
            Με τον κ. Παπαδεράκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης είχε μία συζήτηση επί μακρόν για ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ ο γ.γ. Εμπορίου εξήρε τα προϊόντα της Μαγνησίας, ένα μικρό μέρος των οποίων αντιπροσωπεύθηκε στην 81η ΔΕΘ, όπως το έλαιο αμυγδάλου, η τοπική μπύρα, το βιολογικό και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το κρασί, τα ντόπια ζυμαρικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ ισχυρή ήταν η τιμητική παρουσία της ΕΨΑ, που τα νέα της προϊόντα δοκίμασαν όλοι όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη

            Στο πλαίσιο, εξάλλου, των επαφών που είχε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπασδάνης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τα ζητήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.
            Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην Υπουργός της ΝΔ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που υπήρξε και κεντρική ομιλήτρια.
            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στο περιθώριο της εκδήλωσης, είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την πρώην Υπουργό, για θέματα της απασχόλησης και του επιχειρείν στη Μαγνησία. Η κ. Μπακογιάννη, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Νομού, ενώ ο κ. Μπασδάνης ανέδειξε τα μεγάλα ζητήματα των επαγγελματιών, συμφωνώντας τελικά να συνεργαστούν για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας.


ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
ΦΩΤΟ-1: Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τους κ.κ. Νίκο Αντώνογλου (γ.γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και Αντώνη Παπαδεράκη (γ.γ. Εμπορίου)
ΦΩΤΟ-2: Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 81η ΔΕΘ
ΦΩΤΟ-3: Ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης κατά την συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button