Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στην τελική φάση αδειοδότησης το υδατοδρόμιο Βόλου Σε αυτά ανήκουν τα υδατοδρόμια της Αλόννησου και της Σκοπέλου.

Στην τελική φάση απόκτησης άδειας λειτουργίας είναι το υδατοδρόμιο Βόλου, σύμφωνα με την εταιρεία Hellenic Seaplanes, ενώ ως τελευταία εξέλιξη, είναι το γεγονός, ότι ο δήμος Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου και η εταιρεία, ξεκίνησαν την διαδικασία αδειοδότησης του Υδατοδρομίου Αγ. Κωνσταντίνου, ώστε να προλάβει ο Δήμος να ενταχθεί ως προορισμός με υδροπλάνα στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2017 .

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους είπε σε δηλώσεις του, ότι «Η Hellenic Seaplanes, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και παρά την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από το νέο νομοσχέδιο κρατά ψηλά ακόμη τη σημαία, προχωρά σταθερά και θέτει γερές βάσεις για το μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία είναι σε διαφωνία με το υπουργείο Μεταφορών όσο αφορά το νέο νομοσχέδιο και αυτά που προτείνονται περί αποκλεισμού των ιδιωτών επενδυτών αλλά διατηρεί την αισιοδοξία της για την ανάπτυξη υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα, εμφανίζοντας έτσι μικρές αχτίδες ελπίδας, ότι η χώρα αυτή μπορεί να ανακάμψει και να δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν της.»
Η σημερινή κατάσταση
Σήμερα στην Ελλάδα η κατάσταση έχει ως εξής: Ιδιωτικά. Η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A. και οι θυγατρικές της τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει εξασφαλίσει μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες τα δικαιώματα ιδιαίτερης χρήσης για την Αδειοδότηση, Κατασκευή και Λειτουργία δεκαπέντε Υδατοδρομίων εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένων, ενώ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με πολλά άλλα Λιμενικά Ταμεία που προκρίνουν αύτη την λύση δημιουργίας Υδατοδρομίου στον τόπο τους. Όλες οι αδειοδοτήσεις και οι μελέτες είναι στο όνομα του ομίλου εταιρειών της Hellenic Seaplanes όπου έγιναν και οι παραχωρήσεις. Σε αυτά ανήκουν τα υδατοδρόμια της Αλόννησου και της Σκοπέλου.
Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ ως ο μέτοχος των οργανισμών λιμένων έχει ξεκινήσει την αδειοδοτική διαδικασία για 11 υδατοδρόμια. Μεταξύ αυτών είναι και του Βόλου.
Σύνολο 63 υδατοδρόμια έχουν ξεκινήσει την αδειοδοτική διαδικασία σύμφωνα με τις παραχωρήσεις και αναθέσεις σε ιδιωτικά και δημόσια υδατοδρόμια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Στην τελική φάση απόκτησης άδειας λειτουργίας είναι τα υδατοδρόμια Πάτρας, Βόλου και Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν επτά αιτήσεις από την Hellenic Seaplanes για παραχωρήσεις σε λίμνες για δημιουργία υδατοδρομίων οι οποίες έχουν παγώσει λόγω νομοθετικού κενού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger