Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Εμειναν δέκα ώρες χωρίς ρεύμα σε τμήμα της Γλώσσας


Προβλήματα λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν χθες στα νησιά
Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε προχθές στις 5 τα ξημερώματα σε τμήμα της Γλώσσας λόγω φωτιάς που σημειώθηκε σε παλιά κολόνα της ΔΕΗ, συνεπεία των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 7 μποφόρ που έπνεαν στο νησί, η οποία διήρκεσε δέκα περίπου ώρες.
Συγκεκριμένα, ανεφλέγη το άνω τμήμα στύλου της ΔΕΗ και έγινε άμεσα διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήμα της περιοχής, προκειμένου, στη συνέχεια να κατασβηστεί άμεσα η φωτιά από άνδρες της Πυροσβεστικής, που έσπευσαν επιτόπου.
Στο μεταξύ, συνεργείο της ΔΕΔΗΕ μετέβη χθες το πρωί με το πλοίο από το Βόλο στη Γλώσσα προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση νωρίς το απόγευμα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του διότι υπάρχουν πολλοί παλιοί στύλοι της ΔΕΗ διάσπαρτοι στο νησί και ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος να προκύψουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.
Στο μεταξύ, συνεδρίασαν χθες τα τοπικά συντονιστικά όργανα των τριών νησιών, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου προβλήματος, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν στην ένδειξη τέσσερα.
Εμψυχο δυναμικό και διαθέσιμα μηχανήματα τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής με συνεχείς περιπολίες σε δασικές και ορεινές περιοχής, προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο.
Παράλληλα ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Ευάγγελος Καραμήντζας, εξέδωσε χθες ενημερωτική ανακοίνωση, προτρέποντας τους κατοίκους του νησιού να συνδράμουν το έργο της πρόληψης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και να προστατευθεί το περιβάλλον και ο δασικός πλούτος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger