Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μικτά κλιμάκια ΣΔΟΕ και ΙΚΑ σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο

Μικτά κλιμάκια ΣΔΟΕ και ΙΚΑ σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο

Σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο «παραθερίζουν» οι «ράμπο» της Εφορίας. Το μικτό κλιμάκιο ΣΔΟΕ, ΙΚΑ και Οικονομικής Αστυνομίας κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Ο έλεγχος της έκδοσης των αποδείξεων γίνεται παράλληλα και από την Εφορία Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αλλά και όμορων ΔΟΥ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κάθε είδους παροχή τουριστικών υπηρεσιών βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, η συμπλήρωση των πληροφοριακών εντύπων προκαλεί μεγάλη δυσφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν όπου ο όγκος των τουριστών μέρα με τη μέρα αυξάνεται δυσανάλογα και ο φόρτος εργασίας πολλαπλασιάζεται, οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν και να δίνουν κάθε στοιχείο, όσο χρόνο κι αν απαιτεί αυτό.

Η ιδιαίτερα χρονοβόρα, όπως αναφέρθηκε, διαδικασία καταντά να δυσκολεύει και το έργο των ίδιων των υπαλλήλων, καθώς οι έλεγχοι διαδίδονται και όταν τελικά οι εφοριακοί περνούν το κατώφλι νέων επιχειρήσεων, οι επαγγελματίες φαίνεται να είναι φορολογικά συμμορφωμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για την κατά τα άλλα αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις ιδίως όσον αφορά στις παραχωρήσεις ομπρελοκαθισμάτων, σε παραθαλάσσια καταλύματα και χώρους εστίασης τα κλιμάκια φαίνεται ότι βρίσκουν και καταγράφουν πλούσιο υλικό.

Οι έλεγχοι φαίνεται ότι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει εντολές με καινούργια κλιμάκια που θα διενεργούν ελέγχους κάθε εβδομάδα προκειμένου να καταγραφεί κάθε κρούσμα φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι από κλιμάκια της Μαγνησίας ή από άλλες περιοχές θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με στόχο την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού στις τουριστικές περιοχές για τη διενέργεια των προληπτικών φορολογικών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger