Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Χταποδάκι γιουβέτσι




ΥΛΙΚΑ
– 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα)
– ½ φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό)
– 3 μεγάλα φύλλα δάφνης
– 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι
– Θυμάρι ξερό
– 1 κονσέρβα ντομάτα (κονκασέ ή ντοματοχυμός)
– ½ κιλό κριθαράκι μέτριο
– Πιπεριά Φλωρίνης (τουρσί) ή φρέσκια (πράσινη ή κόκκινη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα το χταπόδι να μαλακώσει μαζί με τις δάφνες και το ξίδι, σε χαμηλή πάντα φωτιά (θα σας πάρει κάνα μισάωρο αλλά εξαρτάται βέβαια και από τα χταπόδια). Προσοχή, δεν βάζω καθόλου νερό! Αφού βράσει το χταπόδι και πιεί όλα τα υγρά του, το βάζω σε ταψάκι και ετοιμάζω τα υπόλοιπα.
2. Σοτάρω το κρεμμύδι, χοντροκομμένο και το βάζω στο ταψί. Κόβω και την πιπεριά Φλωρίνης. Αν δεν έχετε τουρσί, σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι μια φρέσκια πιπεριά, ψιλοκομμένη. Καλό είναι να σοτάρετε όλα τα υλικά έτσι ώστε να μαλακώσουν γιατί η διάρκεια του ψησίματος στον φούρνο δεν είναι μεγάλη. Στη συνέχεια, προσθέτω και τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι και μπόλικο νερό, καλύτερα χλιαρό. Έχω ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω μέσα το ταψάκι και περιμένω μέχρι να βράσει το νερό μου. Εν τω μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζω λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζω το κριθαράκι μου. Όταν βράσει το νερό στο φούρνο, προσθέτω και το κριθαράκι. Ανακατεύω συχνά μέχρι να περάσει περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά και μετά σβήνω το φούρνο και αφήνω μέσα το φαγητό να φουσκώσει το κριθαράκι. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button