Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Με σπουδαίες ιστιοπλοϊκές «μάχες» συνεχίζεται το Ευρωπαϊκό ORC!





Kάτω εξαιρετικές συνθήκες διεξήχθη η τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης που διοργανώνει o Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης, στο Porto Carras Grand Resort, με τα ιταλικά πληρώματα να παραμένουν στην κορυφή δείχνοντας ότι είναι τα φαβορί για τη νίκη.
Σήμερα έγιναν τρεις ιστιοδρομίες Offshore κοντά στην ακτή, με έντονο ανταγωνισμό και με νότιο άνεμο που ξεκίνησε το μεσημέρι από τα 12 μίλια και κρατήθηκε σταθερός ως τα 7 και 8 με την πάροδο της ημέρας, ικανοποιώντας απολύτως τους περίπου 700 ιστιοπλόους που ευχαριστήθηκαν στο μέγιστο τους αγώνες.

Στην κατηγορία AB το ιταλικό DUVETICA GREY GOOSE μπορεί να μην νίκησε σε καμία από τις τρεις κούρσες, αλλά έχοντας πλασαρίσματα συνεχώς κοντά στην κορυφή παραμένει πρώτο, ακολουθώντας τη σωστή τακτική του Michele Paoletti που έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα Finn. Η αλλαγή έγινε στην δεύτερη θέση όπου το MELITI IV-MUSTO του Γιώργου Ανδρεάδη με εξαιρετικές εμφανίσεις, ξεπέρασε το BLUE SKY και το MY WAY που είχε μπροστά του με την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας, με το MY WAY να είναι τρίτο. Πρωταγωνιστής στην 3η ημέρα ήταν το BULLET-Encode με κυβερνήτες του Δεληγιάννη και Καμπουρίδη, το οποίο με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση στις τρεις ιστιοδρομίες, ανέβηκε κι άλλο αφήνοντας πίσω το ατύχημα της πρώτης ημέρας, όπου είχε ως αποτέλεσμα να μηδενιστεί!

Στην κατηγορία C αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή και ασυναγώνιστο εμφανίζεται το ιταλικό SCUGNIZZA-Total Lubmarine με πέντε πρώτες θέσεις στις έξι ιστιοδρομίες που έχουν γίνει ως τώρα. Ακολουθούν από κοντά, τα δύο σκάφη από την Εσθονία που περιμένουν λάθος από τους Ιταλούς στις δύο ημέρες του Ευρωπαϊκού ORC που απομένουν. Πολύ καλά τα πηγαίνει και ο Θανάσης Μπαξεβάνης με το BAXIMUS που είναι στην τέταρτη θέση.

Με την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ORC και μετά από τρεις ιστιοδρομίες, η κατάταξη στις δύο κατηγορίες είναι: 

Class AB
1.
DUVETICA GREY GOOSE  (Ιταλία) με κυβερνήτη τον Vagliano Giampiero
2. MELITI IV-MUSTO  (Ελλάδα) με κυβερνήτη το Γιώργο Ανδρεάδη
3. MY WAY  (Ελλάδα)  με κυβερνήτη το Φαίδωνα Κυδωνιάτη
4. EXTREME WAYS (Η.Π.Α.) με κυβερνήτη τον Andrew Holdsworth
5. BLUE SKY (Ιταλία) με κυβερνήτη τον Claudio Terrieri


Class  C 
1. SCUGNIZZA-Total Lubmarine (Iταλία ) με κυβερνήτη τον Vincenzo de Blasio
2. KATARIINA II (
Εσθονία) με κυβερνήτη τον Aivar Tuulberg
3. SUGAR (Εσθονία) με κυβερνήτη τον Ott Kikkas
4. ΒΑΧΕMUS  (Ελλάδα) με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη
5. NORTHERN LIGHT-Samer & Co Shipping (Ιταλία) με κυβερνήτη τον Fabio Bignolini

Για το Σάββατο 9 Ιουλίου είναι προγραμματισμένοι αγώνες Inshore με ώρα εκκίνησης στις 13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger