Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών καταγγέλλουν τη Λιμενική Αρχή

Μία καταγγελία από την Κέρκυρα έφτασε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Πρωταγωνιστές η Λιμενική Αρχή του νησιού και οι ιδιοκτήτες σκαφών που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κώστας Κουλιμάς, εκπρόσωπος εταιρείας που διεξάγει ημερήσιες εκδρομές, έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα ελλιμενισμού των συγκεκριμένων σκαφών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά διαφυγόντα κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ.Κουλιμά, τα πλοία καθημερινών εκδρομών έδεναν μέχρι πρόσφατα στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας. Το εν λόγω λιμάνι όμως δεν διέθετε άδεια και ως εκ τούτου απαγορεύτηκε η λειτουργία του. Στην πράξη βέβαια η χρήση απαγορεύτηκε μόνο στα πλοία καθημερινών εκδρομών καθώς όλα τα υπόλοιπα πλοία συνέχισαν να το χρησιμοποιούν κανονικά.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Κέρκυρας πρότεινε με επίσημο έγγραφό του νέο σημείο στο οποίο θα μπορούσαν να ελλιμενίζονται τα συγκεκριμένα σκάφη. Τότε με νέα απόφαση η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τη χρήση του νέου σημείου πρόσδεσης, ενώ ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία κατά την οποία οι ιδιοκτήτες των πλοίων δικαιώθηκαν αφού προσκόμισαν την δημοτική απόφαση.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, το Λιμενικό απάντησε με έγγραφο αστυνομικής φύσεως όπου επέμεινε στη προηγηθείσα απαγόρευση.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να βρουν νέα εξέδρα από την οποία θα μπορούσαν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αλλά το θέμα δεν έληξε εκεί καθώς διενεργήθηκε αυτοψία από τον ίδιο τον Λιμενάρχη, με αποτέλεσμα να ανάψει…κόκκινο φως και έτσι να απαγορευθεί η χρήση του νέου σημείου.

Όλα αυτά σε μία περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην κορύφωσή της. Ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη 8 υπάλληλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι το γιατί υπάρχει αυτή η επιμονή από μεριάς του Λιμενικού Σώματος, αλλά και γιατί δεν γίνεται δεκτή κάποια από τις εναλλακτικές περιοχές ελλιμενισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger