Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κινδυνεύουν να κλείσουν Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, για το θέμα της διασφάλισης της λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας του νομού Μαγνησίας.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Έντονη είναι η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων σε πολλές τοπικές κοινότητες της Μαγνησίας από τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς γιατρούς και να κλείσουν για πολλούς μήνες τα αγροτικά ιατρεία. Οι ευθύνες τόσο της ΥΠΕ όσο και της Κυβέρνησης είναι μεγάλες, λαμβάνοντας υπ’ όψη την τραγική κατάσταση στην οποία
έχουν περιέλθει τα Περιφερειακά Ιατρεία, αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας (προσωπικό, εξοπλισμός, κ.ά.), ως αποτέλεσμα της πολιτικής τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την περικοπή δαπανών στην υγεία, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα πλεονάσματα, στο όνομα της «ανάκαμψης» και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Έτσι, με βάση τα στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, στο τέλος Ιουλίου λήγουν οι θητείες των αγροτικών γιατρών στα Π.Ι. Αγ. Λαυρεντίου, Δράκειας, και Λαύκου (ζώνη ευθύνης του Κ.Υ. Αργαλαστής), στο Π.Ι. Αγχιάλου (ζώνη ευθύνης Κ.Υ. Αλμυρού) και στο Π.Ι. Κεραμιδίου (ζώνη ευθύνης Κ.Υ. Βελεστίνου).
Η 5η Υ.ΠΕ. δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους και την προκήρυξη των θέσεων με αποτέλεσμα τα αγροτικά ιατρεία να κινδυνεύουν να μείνουν κλειστά για πολλούς μήνες. Οι αγροτικοί γιατροί που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτά ζητούν την παράταση της θητείας τους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί η 5η Υ.ΠΕ. δεν έχει προχωρήσει στη σχετική προκήρυξη. Απόδειξη της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει αποτελεί το παράδειγμα των ιατρείων: Π.Ι. Αερολιμένα Σκιάθου, Π.Ι. Πορταριάς, Γλώσσας και Σκοπέλου, που, από τον Ιανουάριο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναληπτική προκήρυξη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει να τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων, την κάλυψη των αναγκών τους με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τις απαραίτητες υποδομές, τον κατάλληλο εξοπλισμό και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger