Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ανησυχία για τον τουρισμό και την οικονομία απ΄το «Brexit»

Προβληματισμός των ξενοδόχων της Μαγνησίας για τις επιπτώσεις

ΣΚΙΑΘΟΣ
Το γεγονός ότι το «Brexit» θα έχει επιπτώσεις, τόσο στην οικονομία της Ε.Ε. και της χώρας μας, όσο και στον τουρισμό, καθώς με την πτώση της στερλίνας μειώνεται η αγοραστική δύναμη των Βρετανών, ενώ θα υπάρξουν προβλήματα, καθώς η Αγγλία θα βγει από τη συνθήκη Σένγκεν και όσοι εργάζονται εκεί θα χρειάζονται βίζα, είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των ξενοδόχων στη χερσαία Μαγνησία και στη Σκιάθο.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστας Λεβέντης τόνισε ότι το Brexit είναι πρόβλημα όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για την οικονομία της Ευρώπης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, που είναι ανίσχυρη οικονομικά.

«Ο τουρισμός παρασύρεται από τα Ευρωπαϊκά οικονομικά δεδομένα, που θα διαμορφωθούν, παρά από το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη Βρετανία», τόνισε ο Κ. Λεβέντης, που πρόσθεσε, ότι πάντα ένα ισχυρό νόμισμα, όπως η στερλίνα, στον τουρισμό έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, διότι με ισχυρό νόμισμα αγοράζονται υπηρεσίες σε τρίτες χώρες.
«Αν η στερλίνα καταφέρει να παραμείνει ισχυρό νόμισμα, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο Κ. Λεβέντης, που δεν έκρυψε το φόβο του για την κερκόπορτα που άνοιξε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το 65% των τουριστών στη Σκιάθο είναι Άγγλοι
Από την πλευρά του ο Μάκης Κουκουλάκης πρόεδρος των Ξενοδόχων Σκιάθου, σημείωσε ότι ποσοστό 65% των τουριστών στο νησί του Παπαδιαμάντη είναι Άγγλοι.
«Το Brexit είναι μια κατάσταση που μας ανησυχεί πάρα πολύ, γιατί φανταζόμαστε ότι αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα είναι και τόσο καλό, για τον τουρισμό της Ελλάδας και της Σκιάθου. Η αγοραστική δύναμη των Άγγλων σίγουρα θα πέσει, οπότε είμαστε ανήσυχοι και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Μ. Κουκουλάκη, η Αγγλία, μετά το Brexit, βγαίνει και από τη συνθήκη Σένγκεν και δεν ξέρουμε κατά πόσο εύκολα θα είναι τα ταξίδια, ενώ θέμα αναμένεται να υπάρξει και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην Αγγλία, διότι πρέπει να βγάλουν βίζα για να εργαστούν στη Βρετανία. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σκιάθου, εκτιμά ότι το Brexit θα δυσκολέψει τους Άγγλους στα ταξίδια τους, η οικονομία τους θα πέσει, ενώ θα υπάρξουν και εσωτερικά θέματα, καθώς Σκωτία και Β. Ιρλανδία θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ.
Στον τουριστικό τομέα, ο ξενοδόχος της Σκιάθου, ανέφερε ότι η χρονιά για την Ελλάδα δεν είναι καλή. Μπορεί να υπάρχει μικρή αύξηση στις αφίξεις, αλλά είναι αρκετά μειωμένες οι διανυκτερεύσεις, ενώ πλέον οι τουρίστες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger